Αλλάζει η ώρα την Κυριακή ίσως για τελευταία φορά!
Αλλάζει η ώρα την Κυριακή ίσως για τελευταία φορά!

Η ΕΕ εξετάζει την κατάργηση της θερινής ώρας – Επιτέλους και κάτι καλό!

Χειμερινή ώρα τα στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών γυρίσουν μία ώρα πίσω. Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε. Μόνο το 1980 εισήχθη εκ νέου με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο.

Στην αλλαγή της ώρας δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες. Η Ρωσία, για παράδειγμα, δεν αλλάζει την ώρα το καλοκαίρι καθώς η χώρα έχει έντεκα διαφορετικές ζώνες ώρας. Από την άλλη πλευρά, η τεχνητά εισαγόμενη καλοκαιρινή περίοδος ήταν τόσο ελκυστική για την Τουρκία που πέρυσι αποφάσισε να διατηρήσει και τον χειμώνα τη θερινή ώρα.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αιτήματα για την κατάργηση της θερινής ώρας.

Το θέμα προς το παρόν εξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της ΕΕ. Μόλις υπάρξει αποτέλεσμα, οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Η θερινή ώρα, η οποία τελειώνει την Κυριακή έχει αμφισβητηθεί από την εφαρμογή της. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους λείπει ο ύπνος της μιας ώρας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας.Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι Η αλλαγή ώρας βλάπτει σοβαρά την υγεία, λόγω διαταραχής του κιρκαδικού ρυθμού.

nea.allnewz.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications