28 Σεπ 2017

Η παλαιότερη φωτογραφία της Τουρκικής Θεσσαλονίκης !!τοτε που αλώνιζαν τουρκομογγόλοι στην Ρωμανία

Η παλαιότερη φωτογραφία της Τουρκικής  Θεσσαλονίκης !!τοτε που αλώνιζαν τουρκομογγόλοι στην Ρωμανία

Μια είδηση που γυρίζει το ίντερνετ αλλα εμείς θα σταθούμε κάπου άλλου: Εντυπωσιάζει η εικόνα της Θεσσαλονίκης με τείχη από το 1860 που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο Ζαχαρίας Σεμερτζίδης, στην ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιστορική λήψη, καθώς είναι το πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο που εμφανίζει την πόλη όπως ήταν πριν από την κατεδάφιση του τείχους. Η φωτογραφία, όπως αναφέρει, απεικονίζει τη Θεσσαλονίκη το 1860, λίγα χρόνια πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους της πόλης.

Ο κ. Σεμερτζίδης έγραψε συγκεκριμένα:«Η μοναδική μέχρι σήμερα φωτογραφική αποτύπωση της παραλίας της Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους. Χρονολογία κατά προσέγγιση στα μέσα της δεκαετίας του 1860, οπωσδήποτε πριν το 1867. Μια ιστορική λήψη για την οποία όλοι εμείς στις Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης αισθανόμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε να σχολιάσουμε και να την κάνουμε γνωστή στα μέλη μας και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το παρελθόν της πόλης μας».

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδας, το φωτογραφικό ντοκουμέντο εντοπίστηκε στα Εθνικά Αρχεία της Ουγγαρίας (Magyar Nemzeti Levéltár) και περιλαμβάνεται σε άλμπουμ με τίτλο «Κωνσταντινούπολη» το οποίο δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1860 από τους διάσημους Αρμενικής καταγωγής φωτογράφους αδελφούς Αμπντουλάχ.

Τo άλμπουμ δεν φέρει ημερομηνία, ούτε τα ονόματα των δημιουργών του, ενώ το περιεχόμενο των φωτογραφιών αναφέρεται εν συντομία στα γαλλικά. Ξέρουμε ωστόσο ότι τόσο αυτό, όσο και ένα δεύτερο, επίσης των αδελφών Αμπντουλλάχ στάλθηκαν το 1867 στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού, όπου αποκόμισαν μεγάλη αναγνώριση.

Το πιθανότερο είναι ότι οι φωτογραφήσεις και τα άλμπουμ έγιναν κατόπιν επιθυμίας της Οθωμανικής κυβέρνησης προκειμένου να προβληθεί η αυτοκρατορία στο εξωτερικό. Το άλμπουμ ανήκε αρχικά στην οικογένεια Festetics, μελών της υψηλής Αυστοουγγρικής αριστοκρατίας με καταγωγή την Κροατία. Θεωρείται ότι η οικογένεια Festetics το αγόρασε το 1867 στη Γαλλία, στη διάρκεια αυτής της έκθεσης. Αφού παρέμεινε επί πολλές δεκαετίες κτήμα της οικογένειας Festetics, σήμερα ανήκει στα Εθνικά Αρχεία της Ουγγαρίας.

Πρόκειται πραγματικά για τη Θεσσαλονίκη;
Η φωτογραφία απέσπασε χιλιάδες likes, ενώ κοινοποιήθηκε και από εκατοντάδες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ως ένα μοναδικής αξίας φωτογραφικό ντουκουμέντο. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και οι χρήστες που εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν όντως πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη.

Ένας από τους ανθρώπους που εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν η φωτογραφία απεικονίζει την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν και ο Ευάγγελος Χεκίμογλου, ένας από τους πιο γνωστούς ερευνητές της κοινωνικής και γεωγραφικής ιστορίας της πόλης.

Ο κ. Χεκίμογλου έγραψε στο προφίλ του στο Facebook:
«Εξέτασα στην ιστοσελίδα των Κρατικών Αρχείων της Ουγγαρίας τη φωτογραφία που δημοσίευσε χτες η Ομάδα των Παλαιών Φωτογραφιών της Θεσσαλονίκης (κ. Σεμερτζίδης) και εκφράζω τις αμφιβολίες μου ότι πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω αυτή τη στιγμή.
Οι λόγοι που επικαλούμαι είναι καταρχάς δύο:
α) Δεν υπάρχει ίχνος της Αγίας Σοφίας και του Kara Ali cami’i.
β) Δεν έχουμε άλλες λήψεις των freres Αbdullah από τη Θεσσαλονίκη.
Προτείνω ένα workshop για τη συζήτηση του θέματος.
Σπεύδω να αποδομήσω εξαρχής το επιχείρημα που προβλήθηκε για ομοιότητα με τον ζωγραφικό πίνακα Sulucca, ο οποίος δεν είναι φωτογραφία (ενδέχεται να περιέχει φανταστικά στοιχεία) και τον οποίον δεν έχει δει κανείς εν πρωτοτύπω.
Η δημόσια χρήση του (πέραν της δημοσιεύσεως σε οπισθόφυλλο ποιητικού βιβλίου) έγινε για πρώτη φορά το 1995, όχι όμως με την έννοια του αποδεικτικού στοιχείου. Τα συγχαρητήριά μου, όπως και να 'χει, στην Ομάδα των Παλαιών Φωτογραφιών και τον κ. Σεμερτζίδη προσωπικά.
Σημασία έχει η συσσωρευτική ερευνητική δουλειά κι όχι το συμπέρασμα, που αλλάζει ανάλογα με τις γνώσεις μας».

Τι μας λέει αυτη η εικόνα? οτι η Θεσσαλονίκη ηταν τουρκική με τουρκικά ονόματα παντού! και η σάρα και μάρα αλλοφύλων που φυσικα ούτε Ελληνικά μιλούσαν "μιναρές" ο ψηλός και στενός κυλινδρικός πύργος μουσουλμανικού τεμένους!! 400 χρονιά Τουρκομογγόλοι αλλα κάποιοι επιμένουν οτι ειναι απόγονοι των αρχαίων τι και αν ειναι ίδιοι με τους Τούρκους Άραβες!

Ο Όθων (Γερμανικά: Otto Friedrich Ludwig von Wittelsbach, 1 Ιουνίου 1815 - 26 Ιουλίου 1867), γνωστός και ως Όθωνας, ήταν ένας Βαυαρός πρίγκιπας του Οίκου των Βίττελσμπαχ που ίδρυσε απο το 0 αυτο που ειναι σήμερα γνωστο ως ελληνικό κράτος μετα την βοήθεια στην επανάσταση του 1821.Ήταν ο μοναδικός μονάρχης της Ελλάδας που έφερε τον τίτλο «Βασιλιάς της Ελλάδας»Ιδρύθηκαν Ελληνικά σχολεία σε όλες τις επαρχίες..

Έτσι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα οργανώθηκε πάνω στα πρότυπα του αντίστοιχου βαυαρικού, με έναν κύκλο βασικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με αλλα λογία αν δεν υπήρχαν οι "ναζι" οπως τους αποκαλούν κάποιοι ουγκα ουγκα Νεοέλληνες που "έτρωγαν βελανίδια" άσχετα που όλη η τεχνολογική πρόοδος ηταν απο την Γερμανία, σήμερα μάλλον τουρκιά θα ηταν ο τόπος αυτός! μαλιστα τους λένε Ούννους και Μογγόλους κάποιοι τουρκόσποροι Νεοέλληνες! έως το 1945 στην Γερμανία το 70% ηταν ξανθοι, πριν τους ομαδικούς βιασμούς Μογγόλων με εντολή Έβραιων! και ξανθοι Μογγόλοι δεν υπάρχουν ηλίθιε Νεοέλληνα! απλή λογική που απουσιάζει απο μυαλά βάρβαρων ! που νομίζεις οτι είσαι και απόγονος των αρχαίων....τώρα κατάλαβες γιατί ειχαν 400 χρονιά Τούρκους εδώ η γιατί εκαναν εκατομμύρια βιασμούς στην Γερμανία το 1945, η γιατί έγινε το παιδομάζωμα?? αν οχι δείτε πως λένε παπαγαλία οτι τους έμαθαν, όσο παρόλο και να ειναι και χωρίς καμιά λογική, και πόσο δουλικοί ειναι ! ετσι ειναι οι βάρβαροι, ουδεμιά σχέση με ελληνικό πνεύμα!..

ΥΓ:Το 1453 το ελληνόφωνο κράτος που υπήρχε δεν αυτοαποκαλούνταν «Ελλάδα» αλλά περιοχή επαρχεία «Ρωμανία» η Ρωμανία ήταν η συνέχεια του κράτους του Μ. Αλεξάνδρου .Διάσημοι άγιοι του χριστιανισμού κατέστρεψαν αρχαίους ναούς και αγάλματα ..Οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος κατασκεύασαν καινούργιο αλφάβητο για τους Ρώσους . Αν ήταν Έλληνες , γιατί δεν τους έδωσαν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;(Παλιά διαθήκη Εβραίοι: θα τους αλλάξουμε την γλωσσά να τους κατακτήσουμε!) Η Αννα Κομνηνή ( κόρη του αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού) έγραψε την «Αλεξιάδα»...Εκεί μέσα αποκαλεί τους κατοίκους της Ρωμανίας «Ρωμαίους» . Πουθενά δεν τους λέει «Έλληνες» . Και μιλάμε για τα έτη 1081 έως 1118 μχ !

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

Η παλαιότερη φωτογραφία της Τουρκικής Θεσσαλονίκης !!τοτε που αλώνιζαν τουρκομογγόλοι στην Ρωμανία
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Φιλε οι τουρκοι η οθωμανοι αν προτιμας εκαναν ενα καλο το 1453....Αν δεν καταλαμβαναν την Ρωμανια οπως σωστα λες σημερα δεν θα υπηρχε Ελλαδα και Ελληνες....Ειχε απαγορευτει και η απληαναφορα αυτων των δυο λεξεων!!!

+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: