Στο Πειθαρχικό ο προκλητικός δικαστικός επιμελητής για την παράνομη κατάσχεση στο Ρέθυμνο!!!
Στο Πειθαρχικό ο προκλητικός δικαστικός επιμελητής για την παράνομη κατάσχεση στο Ρέθυμνο!!!

Την απόλυτη καταδίκη των συναδέλφων του προκάλεσε η στάση του δικαστικού επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλου ο οποίος κατάσχεσε την περιουσία ιδιώτη στο Ρέθυμνο το περασμένο Σάββατο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Εφετείου Αθηνών συνεδριάζει εκτάκτως για τον πειθαρχικό του έλεγχο μετά τις ανάρμοστες δηλώσεις του.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του Γ. Παναγόπουλου και τονίζει μεταξύ άλλων: «Δεν θεωρούμε κανένα Έλληνα Πολίτη "απόστημα" "άπλυτο" κ.λ.π.».

Επί της ουσίας μάλιστα η Ομοσπονδία υπενθυμίζει πως ο δικαστικός επιμελητής έχει εδαφική αρμοδιότητα τα όρια αρμοδιότητας του Εφετείου όπου είναι διορισμένος και πως ένας Αθηναίος ή ένας Πειραιώτης δεν μπορεί να ενεργήσει πράξεις π.χ. στην Κρήτη ή στην Θράκη. Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί και όπλο για την ακύρωση της κατάσχεσης αφού ήδη ο δικηγόρος του οφειλέτη έχει προσφύγει στα δικαστήρια λόγω της χωρικής αναρμοδιότητας του δικαστικού λειτουργού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος αναφέρεται:
Με αφορμή την διακίνηση στο διαδίκτυο ενός βίντεο, στο οποίο γνωστός αθηναίος συνάδελφός μας (δικαστικός επιμελητής), μετά το πέρας κάποιας αναγκαστικής εκτέλεσης στο Ρέθυμνο της Κρήτης κάνει....απαράδεκτες δηλώσεις, κρίνοντας άκομψα τον "οφειλέτη" και τους "συμπαραστάτες" του, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Ο δικαστικός επιμελητής είναι όργανο τόσο της επίδοσης δικογράφων όσο και της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων, κάνοντας ευσυνείδητα την δουλειά του, ΝΟΜΙΜΑ, ΑΠΡΟΣΩΠΑ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ εκάστης πλευράς. Δεν κρίνει, δεν σχολιάζει, δεν κάνει τηλεοπτικό σόου. Ο ρόλος του είναι καθαρά και αυστηρά θεσμικός. Προσπαθεί δε, όσο μπορεί, να διευκολύνει τα πράγματα. Να μην τα εκτραχύνει, όσο το δυνατόν. (Επί πλέον ο δικαστικός επιμελητής έχει εδαφική αρμοδιότητα τα όρια αρμοδιότητας του Εφετείου όπου είναι διορισμένος. Ένας Αθηναίος ή ένας Πειραιώτης δεν μπορεί να ενεργήσει πράξεις π.χ. στην Κρήτη ή στην Θράκη).

Ως αρμόδιο συνδικαλιστικό - θεσμικό όργανο του κλάδου, δηλώνουμε ότι ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου συναδέλφου, καθώς και παρόμοιες συμπεριφορές από συναδέλφους. Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν από το μέλος μας αφορούν και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο. Δεν θεωρούμε κανένα Έλληνα Πολίτη "απόστημα" "άπλυτο" κ.λ.π. Δεν ασκούμε κανενός είδους πολιτική. Η λαϊκή αγωνία έστω και εκδηλωνόμενη υπερβολικά, είναι και δική μας αγωνία, μέσα σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Διότι η μοίρα μας είναι κοινή.

Οι αποφάσεις που εκτελούμε, με δυσκολία ενίοτε, έχουν ήδη κρίνει (κατ' αντιμωλία) την όποια αντιδικία στο δικαστήριο. Εμείς ως αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί τις υλοποιούμε. Φροντίζοντας εν σιωπή να τηρηθούν τα νόμιμα, σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Να μη θιγεί καθ' υπέρβαση ούτε ο επισπεύδων ούτε ο καθ' ου. Δεν είμαστε εκδικητές, ούτε υπέρμαχοι κανενός. Εκτελούμε τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Είμαστε απλώς δικαστικοί επιμελητές.

Τα αρμόδια θεσμικά μας όργανα εκφράζουν τη βαθειά τους λύπη για την ανάρμοστη συμπεριφορά όσων εξ' ημών (μελών μας) παρεκτρέπονται και βεβαιώνουμε την Κοινωνία ότι θα λάβουμε κάθε πρόσφορο μέτρο για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, με βάση το πειθαρχικό δίκαιο που διαθέτουμε. Να είναι όλοι σίγουροι και ήσυχοι!".
Για δε τον συγκεκριμένο συνάδελφο θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Εφετείου Αθηνών, που είναι μέλος, για να αναθέσει την υπόθεση για τον πειθαρχικό του έλεγχο.
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Μήτσης

Το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε την αντίδραση της ομοσπονδίας των δικαστικών επιμελητών και εκατοντάδων πολιτών:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications