11.000 κενά συριακά διαβατήρια έχει στην κατοχή του το ISIS! Τα χρησιμοποιούν τζιχαντιστές για να περνάνε στην Ευρώπη ως Σύριοι !
11.000 κενά συριακά διαβατήρια έχει στην κατοχή του το ISIS! Τα χρησιμοποιούν τζιχαντιστές για να περνάνε στην Ευρώπη ως Σύριοι !

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) έχει στη διάθεσή της πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, όπως υπολογίζουν οι γερμανικές αρχές, σύμφωνα με χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται εμπιστευτικά έγγραφα της ομοσπονδιακής αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών, ερευνητές έχουν καταρτίσει έναν κατάλογο με τους σειριακούς αριθμούς αυτών των κενών διαβατηρίων και τις αρχές που τα εξέδωσαν. Τα κλεμμένα διαβατήρια είναι αυθεντικά έγγραφα στα οποία όμως δεν έχουν ακόμη προστεθεί ονόματα κατόχων, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά για τους παραχαράκτες.

Συνολικά, οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας υπολογίζουν ότι 18.002 κενά συριακά διαβατήρια έχουν κλαπεί από εγκαταστάσεις της συριακής κυβέρνησης, εκ των οποίων χιλιάδες έχουν περιέλθει στην κατοχή άλλων οργανώσεων, πέραν του Ι.Κ..

«Οι εξελίξεις που συνδέονται με την κατάσταση των προσφύγων έχουν δείξει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις ώστε να περνούν δυνητικοί δράστες επιθέσεων ή συμπαθούντες τους στην Ευρώπη και τη Γερμανία χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας (BKA) στην Bild am Sonntag.

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και την χθεσινή είδηση: Με δύο πλοιάρια έφθασαν 305 Σύροι πρόσφυγες στην Κύπρο

Η ερώτηση είναι λοιπόν πόσοι από αυτούς είναι πραγματικοί Σύριοι;

Η ίδια εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως πω «τα πλαστά ή τροποποιημένα διαβατήρια χρησιμοποιούνται πιο συχνά για παράνομες εισόδους (μεταναστών στην Ευρώπη), χωρίς απώτερο κίνητρο να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες». Μέλη της ομάδας των τζιχαντιστών που διέπραξε τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι αποδείχθηκε ότι ήταν κάτοχοι πλαστών συριακών διαβατηρίων.

Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται η Bild am Sonntag τα 8.625 από τα διαβατήρια που ελέγχθηκαν από τις γερμανικές υπηρεσίες μετανάστευσης το 2016 αποδείχθηκαν πλαστά. Η Γερμανία έχει υποδεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο από το 2015, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων Σύρων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications