23 Σεπ 2017

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν με κρουζ από υποβρύχιο την Αλ Κάιντα στη Συρία

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν με κρουζ από υποβρύχιο την Αλ Κάιντα στη Συρία

Ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε πυραύλους κρουζ εναντίον στόχων της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ (βραχίονας της Αλ Κάιντα) στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στόχος των πληγμάτων ήταν οι τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) που επιχείρησαν να παγιδεύσουν ομάδα Ρώσων στρατονόμων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Τα πλήγματα, που εξαπέλυσε από τη Μεσόγειο το υποβρύχιο Veliky Novgorod ήταν μέρος αντεπίθεσης σε επίθεση που εξαπέλυσαν την Τρίτη οι τζιχαντιστές σε υπό κυβερνητικό έλεγχο τμήματα της βορειοδυτικής Συρίας στα βόρεια της επαρχίας Χάμα.

Η επαρχία Χάμα συνορεύει στα βόρειά της με την επαρχία Ιντλίμπ, από όπου και εφόρμησαν οι τρομοκράτες. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την Τετάρτη ότι 29 Ρώσοι στρατονόμοι περικυκλώθηκαν από τζιχαντιστές και ότι η Ρωσία αναγκάστηκε να τους φυγαδεύσει με ειδική επιχείρηση που υποστηρίχθηκε από αεροπορική δύναμη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι εκτόξευσε πυραύλους κρουζ Kalibr με στόχο αυτούς τους τζιχαντιστές από απόσταση 300 χλμ. πλήττοντας κέντρα διοίκησης, θωρακισμένα οχήματα και τις βάσεις των τζιχαντιστών που είχαν λάβει μέρος στην αρχική επίθεση.

Δείτε στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί τα σημεία που εξαπέλυσε η Αλ Κάιντα την Τετάρτη επίθεση και που χτύπησαν οι ρωσικοί κρουζ: Πολεμικά χρώματα στον χάρτη: Με κόκκινο η συριακή κυβέρνηση, με πράσινο ανοιχτό οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και με πράσινο σκούρο η Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα). Σχετικό βίντεο :

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν με κρουζ από υποβρύχιο την Αλ Κάιντα στη Συρία
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications