Ο μηχανικός που φώτισε την Ακρόπολη ξεσπά και δείχνει το «πριν» και το «μετά»: Δεν ντρέπονται με την εικόνα που έδειξαν;
Ο μηχανικός που φώτισε την Ακρόπολη ξεσπά και δείχνει το «πριν» και το «μετά»: Δεν ντρέπονται με την εικόνα που έδειξαν;

Εξοργισμένος δηλώνει ο ενεργειακός μηχανολόγος-μηχανικός Κώστας Κάπος με τον φωτισμό της Ακρόπολης.

Με αφορμή την ομιλία του Macron στην Πνύκα με φόντο την Ακρόπολη, ο κ. Κάπος ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της διαμόρφωσης του φωτισμού της Ακρόπολης το 2004 καταγγέλλει την αδιαφορία των υπεύθυνων και αναρωτιέται «εάν ντρέπεται κανείς» με την εικόνα που έχει το παγκόσμιο μνημείο.

«Δεν σκέφτηκε κανείς τους καν να πλύνει τους προβολείς που έχουν πιάσει 2 δάχτυλα βρόμας που έχει αλλοιώσει εντελώς τα φωτοτεχνικά τους χαρακτηριστικά του μνημείου» αναφέρει -μεταξύ άλλων- σημειώνοντας πως ο ίδιος κρεμασμένος από τα βράχια στις 3.00 το πρωί, ρύθμιζε τις δέσμες φωτός.

Μάλιστα, παραθέτει και μία φωτογραφία από το 2004 και μία από το τώρα, με τη διαφορά να είναι τρομακτική…

Το 2004 ξοδεύτηκαν συνολικά 1.200.000 ευρώ για να αποκτήσουν τα μνημεία της Ακροπόλεως το φωτισμό αναδείξεως που τους άξιζε.

Αγωνίστηκα όχι μόνο να ολοκληρώσω τις μελέτες, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή που ρύθμιζα τις δέσμες των προβολέων, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ, κρεμασμένος από τα βράχια στις 3.00 το πρωί, γιατί πίστευα στην αναγκαιότητα αυτού του Έργου και το αγαπάω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έχω σχεδιάσει στην καριέρα μου..

Έκτοτε, κανένας υπάλληλος από τους πολλούς που ασχολούνται με την Ακρόπολη δεν σκέφτηκε καν να πλύνει τους προβολείς που εχουν πιάσει 2 δάχτυλα βρώμας που έχει αλλοιώσει εντελώς τα φωτοτεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Τοποθετούν εντελώς ακατάλληλους λαμπτήρες, έχουν χαλάσει τη σκόπευσή τους, οι μισοί δεν δουλεύουν καν, και όλα αυτά για ένα κονδύλι της τάξης των 50.000 ευρώ που θα κόστιζε η συντήρηση της εγκατάστασης (προσωπικά, έχω προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες μου, μια και είμαι πια ο μόνος που ξέρει όλη την εγκατάσταση).

Αναρωτιέμαι, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την οικτρή εικόνα που δείχνουν σε όλο τον κόσμο κάθε φορά; Δεν καταλαβαίνουν ότι η εικόνα της εγκατάλειψης αυτής, είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η εικόνα της Πτώσης μας;

Κοινοποιείστε αυτή την ανάρτηση φίλοι μου. Μας ντροπιάζει όλους αυτή η εικόνα και πρέπει να αλλάξει!!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications