ΚΥΠΡΟΣ: Οι Άγγλοι εντόπισαν άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από το νησί – Διέρρευσαν τα απόρρητα έγγραφα
ΚΥΠΡΟΣ: Οι Άγγλοι εντόπισαν άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από το νησί – Διέρρευσαν τα απόρρητα έγγραφα

Για πολλά χρόνια απόρρητα έγγραφα ήταν καλά φυλαγμένα μέσα σε σκοτεινά συρτάρια, για να διαρρεύσουν στη δημοσιότητα.

Οι φάκελοι, που πριν από λίγο καιρό ήταν απόρρητοι και καλά κρυμμένοι, δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, μαζί με άλλα μη – απόρρητα έγγραφα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής «Sun», το περιστατικό που συνέβη στην Κύπρο παραμένει ακόμη ανεξήγητο με τις εικασίες να δίνουν και να παίρνουν.

Ήταν στις 19 Οκτωβρίου 1982, όταν το αμερικανικό USAF RC-135, «αλώνιζε» στην Μεσόγειο για Σοβιετικά μαχητικά και εντόπισαν στον ραντάρ τους ένα «μεγάλο αντικείμενο» πάνω από την θάλασσα, όπως ανέφεραν στις αναφορές τους.

Οι Βρετανικές Βάσεις στο Τρόοδος, άκουγαν με τρόμο τους Αμερικανούς πιλότους να καλούν για βοήθεια όταν ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο με «πλήθος φώτων που αναβόσβηναν. 20 φώτα κάθε φορά», τους πλησίαζε.

Κατά την διάρκεια του 90λεπτου συμβάντος, δυο αμερικανικά μαχητικά τύπου F-14 «έτρεξαν» για βοήθεια και ένα βρετανικό Phantom έφυγε από άσκηση για να μεταβεί στο σημείο στα νότια της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, τα τρία αεροσκάφη μόλις πλησίασαν το αμερικάνικο μαχητικό, το ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο), έκανε στροφή και πήγε προς την ακτή της αφρικανικής ηπείρου, χωρίς ωστόσο οι πιλότοι των τριών μαχητικών να δουν το οτιδήποτε.

Στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνα για το παράξενο περιστατικό. Το φίλμ του ραντάρ, οι κασέτες αλλά και τα ηχητικά του μηνύματος, αναλύθηκαν από τους ανακριτές. Αρχεία τα οποία αφαιρέθηκαν από τον φάκελο που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Όπως ανέφερε εργαζόμενος της Βρετανικής Αεροπορίας, «πιστεύουμε πως ήταν μια αντανάκλαση των φωτών στην θάλασσα από την ακτή του Ισραήλ ή του Λιβάνου».

Τα αποτελέσματα της έρευνας ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται στον φάκελο της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανία, προτού δώσει τα έγγραφα στην δημοσιότητα, ισχυριζόταν πως τα αρχεία ήταν αποθηκευμένα σε ένα κτήριο που ήταν «μολυσμένο» από αμίαντο και δεν μπορούσαν να βγουν προς τα έξω καθώς θα ήταν κίνδυνος για την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications