22 Αυγ 2017

Τρόμος για πιθανή «αποκάλυψη» από τα Ρομπότ Στρατιώτες – Επιστολή στον ΟΗΕ από 116 επιστήμονες! για τα βιολογικά ρομπότ και χρήσιμους ηλίθιους ούτε λόγος!

Τρόμος για πιθανή «αποκάλυψη» από τα Ρομπότ Στρατιώτες – Επιστολή στον ΟΗΕ από 116 επιστήμονες! για τα βιολογικά ρομπότ και χρήσιμους ηλίθιους ούτε λόγος!

Επιστημονικές ηλιθιότητες εν δράση! ένας δεν βγήκε να πει οτι στην πράξη δεν μπορεί να γίνει οπως στην ταινία Terminator!για πολλούς λογούς,(ο ένας ειναι δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα μπαταριά να κρατάει χρονιά) απο εκεί να καταλάβει κάνεις τι στουρνάρια ειναι αυτοι οι "επιστήμονες"!μάλιστα έναν απο αυτούς με υποτροφία στην Αμερική στην ρομποτική, τον είχαν φέρει στη δουλειά κάποτε,και τον παρουσίαζαν ως διάνοια,τελικά ηταν ένα βλήμα ,το τι βλακείες έλεγε και έκανε δεν λέγεται! σε σημείο να λες πως πήρε υποτροφία αυτός ο στόκος? μήπως οπως κάποιοι άλλοι, έβαλε αισθητήρες σε ένα αυτοκινητάκι να αποφεύγει εμπόδια? θαύμα! μεγάλος "επιστήμονας" λέμε, οτι χειρότερο να δίνεις πτυχία σε άτομα που δεν αξίζουν τίποτα:

Ανοικτή επιστολή προς τον ΟΗΕ, με την οποία του ζητούν να εμποδίσει το «άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας» απαγορεύοντας τα φονικά ρομποτικά οπλικά συστήματα, απέστειλαν 116 σημαίνουσες προσωπικότητες του κόσμου της τεχνολογίας (και, ειδικότερα, εταιρειών των χώρων της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης) από 26 χώρες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του University of New South Wales (UNSW) στην Αυστραλία, ένας από τους βασικούς διοργανωτές της πρωτοβουλίας αυτής, ο Τόμπι Γουόλς, Scientia Professor of Artificial Intelligence στο UNSW, δημοσιοποίησε την επιστολή στο άνοιγμα της International Joint Conference on Artificial Intelligence (IJCAI 2017) στη Μελβούρνη- μια συνδιάσκεψη ιδιαίτερης βαρύτητας για τους χώρους της ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Όπως υπογραμμίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής λαμβάνουν κοινή θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα: Προηγουμένως, μόνο μια εταιρεία, η καναδική Clearpath Robotics, είχε ζητήσει επίσημα απαγόρευση των φονικών αυτόνομων όπλων.

Τον Δεκέμβριο του 2016, 123 χώρες-μέλη του UN Review Conference of the Convention on Conventional Weapons συμφώνησαν ομόφωνα να αρχίσουν επίσημες συνομιλίες σχετικά με τα αυτόνομα όπλα. Εξ αυτών, 19 ζήτησαν ολική απαγόρευση.

«Τα φονικά αυτόνομα όπλα απειλούν να εξελιχθούν στην τρίτη επανάσταση στον πόλεμο» αναφέρεται στην επιστολή.«Όταν αναπτυχθούν, θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή ένοπλων συγκρούσεων σε μεγαλύτερη κλίμακα από ποτέ άλλοτε, και σε χρονικά πλαίσια ταχύτερα από αυτά που μπορούν να αντιληφθούν οι άνθρωποι.

»Θα μπορούσαν να αποτελέσουν όπλα τρομοκρατίας, όπλα που τύραννοι και τρομοκράτες χρησιμοποιούν εναντίον αθώων πληθυσμών, και όπλα που “χακάρονται” για να λειτουργήσουν με ανεπιθύμητους τρόπους.

»Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να ενεργήσουμε. Όταν ανοίξει αυτό το κουτί της Πανδώρας, θα είναι δύσκολο να κλείσει» συμπληρώνεται, ενώ καταλήγει σε μια έκκληση στον ΟΗΕ να «βρει τρόπο να μας προστατέψει όλους από αυτούς τους κινδύνους».

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται οι Έλον Μασκ (Tesla, SpaceX, OpenAI), Μουσταφά Σουλεϊμάν (DeepMind της Google), Έσμπεν Έστεργκααρντ (Universal Robotics), Ζερόμ Μονσό (Aldebaran Robotics), Γιούργκεν Σμίντχουμπερ (Nnaisense), Γιούσουα Μπέντζιο (Element AI).

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τρόμος για πιθανή «αποκάλυψη» από τα Ρομπότ Στρατιώτες – Επιστολή στον ΟΗΕ από 116 επιστήμονες! για τα βιολογικά ρομπότ και χρήσιμους ηλίθιους ούτε λόγος!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: