Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ κήρυξαν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας
Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ κήρυξαν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατήγγειλε την «επικίνδυνη» και «κοντόφθαλμη» πολιτική της Ουάσιγκτον, μετά την επικύρωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ των νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Πρόκειται για μια κοντόφθαλμη πολιτική γραμμή και επιπλέον επικίνδυνη που θέτει τον κίνδυνο της υπονόμευσης της σταθερότητας (στην κόσμο) για την οποία η Μόσχα και η Ουάσιγκτον είναι κυρίως υπεύθυνες» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο, όπου προστίθεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σε αυτές τις «εχθρικές ενέργειες».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι με την έγκριση του νομοσχεδίου με τις νέες αντιρωσικές κυρώσεις, οι ΗΠΑ κήρυξαν έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας κι ότι τώρα εξανεμίστηκαν οι ελπίδες βελτίωσης των σχέσεων με την αμερικανική κυβέρνηση.

«Η υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο των νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας έχει αρκετές επιπτώσεις: καταρχάς, οι ελπίδες για βελτίωση των σχέσεών μας με τη νέα αμερικανική διοίκηση έχουν εξανεμιστεί. Δεύτερον, οι ΗΠΑ κήρυξαν έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Τρίτον, η διοίκηση Τραμπ επέδειξε πλήρη ανικανότητα με το να μεταφέρει με ταπεινωτικό τρόπο τις εκτελεστικές εξουσίες στο Κογκρέσο, κάτι που αλλάζει την ισορροπία της εξουσίας στους πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο μπλογκ του στο Facebook.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications