Κρανίου τόπος ο Κάλαμος: Οι φλόγες καίνε τα πάντα σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι
Κρανίου τόπος ο Κάλαμος: Οι φλόγες καίνε τα πάντα σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι

«Στάχτη» δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στον Κάλαμο.

Δέος προκαλεί η καταστροφική μανία της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα από τις 16:30 την Κυριακή (13/08/2017) μέχρι και αυτή την ώρα στην περιοχή ανάμεσα στον Κάλαμο και τους Αγίους Αποστόλους, με τα μέτωπα να επεκτείνονται στις περιοχές του Βαρνάβα και του Καπανδριτίου.

Όπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι της Δευτέρας (14/08/2017), σώα και ασφαλής εντοπίστηκε μία γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί νωρίτερα στο σπίτι της στο Καπανδρίτι. Ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου κ. Ντάτσης τόνισε πως η γυναίκα ήταν στο σπίτι της στην οδό Βάρναλη, όπως τον ενημέρωσε ο άνδρας της.

Εν τω μεταξύ, η φωτιά προσέγγισε μοναστήρι που βρίσκεται στο Μετόχι Καπανδριτίου και οι φλόγες απειλούν τα κτίσματα. Πρόκειται για την Ιερά Μονή Αναλήψεως, η οποία έχει ήδη εκκενωθεί.

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ενδεικτικά, στα ενεργά μέτωπα επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 15 εθελοντικά οχήματα, 13 οχήματα ΟΤΑ, 6 υδροφόρες τις ΕΥΔΑΠ, 3 χωματουργικά μηχανήματα, ενώ από αέρος δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Νωρίτερα, το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε μια απίστευτη εικόνα καταστροφής στον Κάλαμο Αττικής αλλά και στην περιοχή του Βαρνάβα: Χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους, καμένα σπίτια και ανυπολόγιστες ζημιές, από το πέρασμα της φωτιάς.

Τα πύρινα μέτωπα σε Κάλαμο και Βαρνάβα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά στον Κάλαμο παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, ενώ υπογραμμίζεται ότι εντείνονται εκ νέου οι προσπάθειες στο μέτωπο που καίει κοντά στον οικισμό Αγκώνας, όπου υπήρξε νέα αναζωπύρωση.Εξάλλου, νέα αναζωπύρωση εξαιτίας των ανέμων παρουσιάζει και το μέτωποστον Βαρνάβα, όπου πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καεί και εκεί σπίτια.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (14/08/2017) οι φλόγες είχαν φτάσει μέχρι την περιοχή του Βαρνάβα με κατεύθυνση το Καπανδρίτι και το Σέσι Γραμματικού, ενώ «στάχτη» έγιναν σπίτια που βρίσκονταν διάσπαρτα στην περιοχή. Εξάλλου, για λόγους ασφαλείας, εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις καθώς και δύο στρατόπεδα, από προσωπικό και πυρομαχικά στην περιοχή του Καλάμου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications