21 Ιουλ 2017

ΤΩΡΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ… ΧΑΛΑΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ

Τέρμα οι κλασικές καραμέλες που ξέραμε από παιδιά, καθώς επειδή οι καραμέλες αυτές παράγονται από το δέρμα χοίρου έχουν ξεσηκώσει την οργή των μουσουλμάνων που ζητούν να τις αντικαταστήσουν με…καραμέλες χαλάλ.

Βέβαια αν κάποιος δει το πως και με τι χρώματα παρασκευάζονται γενικά, τότε δεν θα χρειάζονται οι μουσουλμάνοι για να μην τις βάλουμε ξανά στο στόμα.

Μια κινηματογραφική παραγωγός, η Alina Kneepkens, που εργάζεται στον κινηματογράφο, γύρισε αυτά τα βίντεο για να ξυπνήσει τον κόσμο και να καταλάβει το τι δίνει στα παΐδια του όταν τα προσφέρει καραμέλες.

Αλλά για να πειστείτε δείτε τα μόνοι σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού θα έχετε δει αυτά τα πολύ ενοχλητικά και αηδιαστικά βίντεο 2 λεπτών, μετά ποτέ ξανά δεν θα θέλετε να φάτε κολλώδης gummy – καραμέλες.

Οι φαρμακευτικές βιομηχανίες έψαχναν από καιρό να βρουν εναλλακτικές λύσεις με ζελατίνη ή υποκατάστατα για να ικανοποιήσουν αυτούς που δεν τρώνε χοιρινό και τους χορτοφάγους και να παρασκευάσουν χαλάλ καραμέλες και κοσέρ αγορές.

Αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να πετύχουν τη λειτουργικότητα της ζελατίνης. Αλλά υπάρχει πρόοδος … η επιλογή είναι δική σας …