Το αγόρι που “πήγε στον παράδεισο”!
Το αγόρι που “πήγε στον παράδεισο”!

"Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν αυτή να είναι η χειρότερη ημέρα τους." Είναι πολύ σκληρό για έναν πατέρα όταν ο εξάχρονος γιός του έχει μείνει παράλυτος και παλεύει για τη ζωή, μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος.

Είναι απίστευτο, αλλά ο πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο Kevin Malarkey, όχι μόνο είδε καλό, από το τρομακτικό ατύχημα που σχεδόν κόστισε τη ζωή του γιου του, αλλά και αν ακόμα είχε την ευκαιρία και πάλι δεν θα άλλαζε τίποτα.

Η ιστορία αφορά των Άλεξ Malarkey, Το αγόρι που επέστρεψε από τον παράδεισο, το παιδί που έκανε με την ιστορία του, την New York Times best seller και προσέλκυσε το ενδιαφέρον ανθρώπων από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Αυστραλία. Αφού μαθεύτηκε η συμφορά που βρήκε την οικογένεια του Malarkey στο διαδίκτυο, άνθρωποι τόσο μακριά όσο το Αφγανιστάν άρχισαν να προσεύχονται για το μικρό αγόρι που υπέστη σοβαρή κάκωση νωτιαίου μυελού, σπάσιμο στη λεκάνη και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Με απλούς όρους, ο Άλεξ υπέστη μια εσωτερικό αποκεφαλισμό - το κρανίο του αποκολλήθηκε από το νωτιαίο μυελό. Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα έπρεπε να είχε πεθάνει ακαριαία. «Οι σπόνδυλοι του είχαν αποκολληθεί εντελώς, «ο γιατρός του Άλεξ, ο Δρ Raymond Onders, γράφει στο βιβλίο.

"Οι τένοντες γύρω από τη σπονδυλική στήλη ήταν κομμένοι κοντά στη βάση του εγκεφάλου του. Η ζημία ήταν τόσο σοβαρή και τόσο ψηλά στην σπονδυλική στήλη, που απλά είναι απίστευτο το πως ο Άλεξ επέζησε."

Ο μικρός Άλεξ όχι μόνο επέζησε, αλλά έγινε το πρώτο παιδί στον κόσμο που έκανε την χειρουργική επέμβαση "Christopher Reeve", που του επιτρέπει να αναπνέει χωρίς αναπνευστήρα.

Η ιστορία βέβαια δεν τελειώνει εδώ.

Στο βιβλίο, ο Άλεξ, ο οποίος ήταν σε κώμα για δύο μήνες, περιγράφει με λεπτομέρεια πως πήγε στον παράδεισο, πως είδε τους αγγέλους, να βγάζουν των πατέρα του έξω από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, την συνάντηση και συζήτηση με τον Ιησού, και ότι άκουγε τις πιο απίστευτες μελωδίες.

Ο Άλεξ λέει στο βιβλίο: «Όταν έφτασα στον ουρανό, ήμουν μέσα στην πύλη. Η πύλη ήταν πραγματικά ψηλή, και λευκή». «Ήταν πολύ φωτεινή, και φαινόταν σαν να είχε λέπια, ακριβός όπως τα ψάρια. Ήμουν μέσα στον παράδεισο και όλα ήταν πιο φωτεινά και πιο έντονα, στο εσωτερικό της πύλης. Ήταν τέλειο.

"Η λέξη "τέλειο" είναι η αγαπημένη λέξη μου για την περιγράφω των παράδεισο». Οι ισχυρισμοί αυτοί του μικρού Άλεξ ήταν δύσκολο να γίνουν πιστευτοί, ακόμα και από των πατέρα του, ο οποίος είναι μορφωμένος άνθρωπος και γιός διευθυντή κλινικών ερευνών, του ήταν δύσκολο να πιστέψει των γιο του.

"Όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε για αυτό, νόμιζα ότι είχε εγκεφαλική βλάβη," Αυτό είπε ο Kevin σε τοπική εφημερίδα, από το σπίτι του στο Οχάιο. Αν και ο Kevin δεν έχει καμία ανάμνηση από το ατύχημα, ο γιος του λέει ότι ενώ μιλούσε με τον Ιησού παρακολουθούσε τους πυροσβέστες να μεταφέρουν το μικρό σώμα του έξω από το αυτοκίνητο και τον βάζουν σε μια επίπεδη σανίδα.

Περιγράφει των πατέρα του να ουρλιάζει " Άλεξ, Άλεξ, Άλεξ " και στη συνέχεια περιγράφει των πατέρα του να παίρνει τηλέφωνο και πηγαίνει στο ελικόπτερο και να μιλάει με έναν άνδρα ντυμένο με μπλε στολή.

Στο βιβλίο, η μητέρα του τον διορθώνει, λέγοντας ότι μάλλον φορούσε πορτοκάλι στολή. Αλλά αργότερα επικοινωνώντας με το πλήρωμα του ελικοπτέρου ανακαλύψανε ότι όντος ο τύπος φορούσε μπλέ στολή.

Η ιστορία του Άλεξ κάνει επιτακτική την ανάγνωση του βιβλίου, το βιβλίο αυτό εκδόθηκε κατόπιν προτροπής προς των πατέρα, από των δημοσιογράφο του Associated Press ο οποίος κάλυψε την ιστορία, χειρουργικής επέμβασης του Άλεξ. Ο Kevin λέει ότι, ο γιος του ήταν αρχικά απρόθυμος να συμμετάσχει στο βιβλίο, επειδή δεν ήθελε να είναι, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Και επιπλέων τους είπε, πολλά από όσα είδε στον ουρανό, του είχαν πει ότι δεν μπορούσε να πει ούτε στον πατέρα του.

"Πιθανότατα να γνωρίζουμε μόλις το 10% των όσων γνωρίζει. Πιστεύω ότι είναι πολύ προστατευτικός γι 'αυτό." Φυσικά, υπήρξαν πολλοί που κατέκριναν το βιβλίο, κατηγορώντας των πατέρα ότι προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να στύση δουλειά και να εξαργυρώσει την δημοσιότητα που έχει η τραγική περιπέτειας του γιού του.

Αλλά το βιβλίο αυτό έρχεται την κυριολεξία "από των παράδεισο". Σε αυτό το βιβλίο ο Κέβιν, ένας εκπαιδευμένος σύμβουλος, περιγράφει λεπτομερώς για το πώς ο γάμου του δέχτηκε σφυροκοπήματα από αυτή κρίση, πώς δοκιμάστηκε η πίστη του, καθώς και λεπτομέρειες για ένα περιστατικό με έναν γιατρό που των έκανε να τα χάσει εντελώς.

Στα χρόνια μετά το ατύχημα του 2004, ο Άλεξ έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο. Μπορεί πλέον να σταθεί, με την βοήθεια ενός υποστηρικτικού πλαισίου και με την βοήθεια μιας ειδικής δέσμης μπορεί να περπατήσουν σε κυλιόμενο τάπητα, ενώ βοηθοί κινούν τα πόδια του. Αγαπημένη ασχολία του Άλεξ είναι να παρακολουθεί τις αγαπημένες του ομάδες, το Pittsburgh Steelers και το Ohio State Buckeyes.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως ο γιος του θα ξαναπερπατήσει ποτέ, ο Kevin απαντά, "Απόλυτα. Γιατί όχι;" Λέει ότι το ταξίδι του γιου του είναι γεμάτο από μια σειρά θαυμάτων. Ακόμα και αν δεν ξαναπερπατήσει ποτέ, "Ξέρω ένα πράγμα για τον Άλεξ. Άλεξ θα επηρεάσει τον κόσμο για τα καλά." "Από τα τέσσερα παιδιά μου, ανησυχώ λιγότερο για τον Άλεξ."

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications