Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας
Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας

Σύγκρουση ανάμεσα σ’ ένα δεξαμενόπλοιο, που μεταφέρει 38.000 τόνους βενζίνη, και ένα φορτηγό πλοίο μήκους 220 μέτρων σημειώθηκε γύρω στις 03:00 (τοπική ώρα) στο στενό του Πα-ντε-Καλαί, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές ναυτιλιακές αρχές που είναι αρμόδιες για τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα.

Όταν σημειώθηκε το ατύχημα, που δεν προκάλεσε τραυματίες, τα δύο πλοία, αμφότερα με σημαία Χονγκ Κονγκ, βρίσκονταν σε βρετανική ζώνη, προστίθεται στην ανακοίνωση των αρχών, οι οποίες αναφέρουν πως έχουν «κινητοποιηθεί πλήρως». «Καμιά ρύπανση δεν έχει διαπιστωθεί στο στάδιο αυτό», διευκρινίζουν.

Συγκρούσθηκαν το δεξαμενόπλοιο Seafrontier, μήκους 183 μέτρων και με 27μελές πλήρωμα, και το «Huayan Endeavour, που ήταν κενό φορτίου και έχει 22μελές πλήρωμα.

«Αυτή τη στιγμή το Seafrontier πλέει ακυβέρνητο, αλλά παρακολουθείται και το Huayan Endeavour γνωστοποίησε πως εξακολουθεί να μπορεί να πλοηγηθεί», ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης και Διάσωσης (CROSS), το στενό του Πα-ντε-Καλαί αποτελεί την «πιο πολυσύχναστη ναυτική οδό στον κόσμο, καθώς περνούν απ’ αυτή καθημερινά περισσότερα από 400 εμπορικά πλοία, δηλαδή το ένα τέταρτο της παγκόσμιας κυκλοφορίας, στα οποία προστίθενται αλιευτικά και σκάφη αναψυχής»

pentapostagma

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications