Σήραγγα για τον «κάτω κόσμο» ανακαλύφθηκε σε πυραμίδα του Μεξικού [Βίντεο]
Σήραγγα για τον «κάτω κόσμο» ανακαλύφθηκε σε πυραμίδα του Μεξικού [Βίντεο]

Μια υπόγεια σήραγγα που οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είχε σκοπό να μιμηθεί τον κάτω κόσμο βρέθηκε κάτω από μια πυραμίδα στην Teotihuacan στο Μεξικό. Ηλεκτρική τομογραφία που λήφθηκε στην αρχαία πόλη αποκάλυψε την έκταση της μυστηριώδους σήραγγας.

«Το εύρημα επιβεβαιώνει ότι οι Teotihuacans είχαν αναπαράγει το ίδιο μοτίβο των σηράγγων που σχετίζονται με τα μεγάλα μνημεία τους, των οποίων η λειτουργία θα έπρεπε να είναι η εξομοίωση του κάτω κόσμου» δήλωσε η αρχαιολόγος Veronica Ortega, που συμμετείχε στην ανακάλυψη.

Κρυμμένη 10 μέτρα κάτω από το έδαφος, η σήραγγα εκτείνεται από την Πυραμίδα της Σελήνης (δεύτερη μεγαλύτερη δομή στο χώρο), στην κεντρική πλατεία.

"Η λειτουργία της σήραγγας μπορεί να ήταν να αναπαράγει τον κάτω κόσμο, έναν κόσμο όπου προέρχονται η ζωή, τα ζώα και τα φυτά. Είναι πιθανό ότι χρησιμοποιήθηκε μόνο για τελετές, ως μέρος των τελετών για τον εορτασμό των γεωργικών κύκλων", είπε η Ορτέγκα. Το επόμενο βήμα θα είναι να την εξερευνήσουν από κοντά οι αρχαιολόγοι. Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη σήραγγα που βρήκαν στο χώρο, η νέα δεν έχει λεηλατηθεί.

Βρίσκεται βόρεια της Πόλης του Μεξικού, Teotihuacan (που σημαίνει «ο τόπος όπου οι θεοί δημιούργησαν» ) και εκτιμάται ότι έχει κάποτε έναν πληθυσμό πάνω από 125.000 άτομα. Ενσωματωμένη μεταξύ του πρώτου και έβδομου αιώνων, πριν εγκαταλειφθεί γύρω στο 550 μ.Χ., παραμένει στη θέση όπου υποδεικνύεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για ανθρώπινες θυσίες.

Η σήραγγα ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο, με λεπτομέρειες από αυτό που δημοσιεύθηκε από ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στην Πόλη του Μεξικού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications