9 Ιουλ 2017

Οι Ρωμαίοι μιλούσαν ελληνικά, και ηταν η συνεχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού!

Οι Ρωμαίοι μιλούσαν ελληνικά, και ηταν η συνεχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού!

Γιατί οι Ρωμαίοι μιλούσαν ελληνικά, είχαν παιδαγωγούς Έλληνες και θεωρούσαν ότι είναι κληρονόμοι του αρχαιοελληνικού πολιτισμού... αυτα λένε κάποιοι "έξυπνοι" εκεί στην mixanitouxronou.gr! μόνιμος διαστρέβλωση! είχαν παιδαγωγούς Έλληνες και γυρνούσαν όλη την Ευρώπη!!! και εκαναν μαθήματα αρχαίων ελληνικών!!κληρονόμοι του αρχαιοελληνικού πολιτισμού!! οχι συνεχιστές! ας δούμε τι λένε:

Lingua franca ονομάζεται η γλώσσα που μιλούν μεταξύ τους δύο άτομα, χωρίς να είναι η μητρική τους. Η Ρώμη ήταν πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας που επεκτεινόταν με ταχύτατο ρυθμό, ένα εμπορικό κέντρο με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Αν και η τοπική γλώσσα της Ρώμης ήταν τα λατινικά, η Lingua franca – η γλώσσα που χρησιμοποιούσες για να αγοράσεις ή να πουλήσεις και γενικότερα για να γίνεις κατανοητός – ήταν τα «κοινά» αρχαία ελληνικά.

Τα αρχαία ελληνικά ήταν επίσης η γλώσσα επιλογής της μορφωμένης αστικής ελίτ της Ρώμης. Οι εκλεπτυσμένοι Ρωμαίοι θεωρούσαν εαυτούς κληρονόμους του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Η Αινειάδα του Βιργίλιου – το επικό ποίημα που αφηγείται την ίδρυση της Ρώμης – αναφέρει κατηγορηματικά ότι η Ρώμη αποτελεί συνέχεια της μυθικής Ελλάδας για την οποία είχε γράψει ο Όμηρος. Η χρήση των αρχαίων ελληνικών ήταν απαραίτητη. Τα περισσότερα κείμενα που διάβαζε η ανώτερη ρωμαϊκή τάξη ήταν στα αρχαία ελληνικά.

Η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η φυτοκομία, η μαγειρική και η μόδα που θαύμαζαν ήταν της αρχαίας Ελλάδας και οι περισσότεροι από τους παιδαγωγούς τους ήταν Έλληνες.

Ακόμη και τα λατινικά που μιλούσαν δεν ήταν η κλασική γλώσσα που γνωρίζουμε. Στην καθημερινότητά τους οι γηγενείς Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν τα επονομαζόμενα «λαϊκά λατινικά». Τα κλασικά λατινικά ήταν η γλώσσα του γραπτού λόγου- και τη χρησιμοποιούσαν επίσης στα δικαστήρια, στις αγορεύσεις και διοίκηση, αλλά όχι ως καθομιλουμένη.

Η εκδοχή της καθομιλουμένης ήταν εκείνη που ο ρωμαϊκός στρατός μετέφερε σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, τα λαϊκά λατινικά γέννησαν τις ρομαντικές γλώσσες: τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά.

Όμως τα λαϊκά λατινικά ήταν η καθομιλουμένη μόνο του Λατίου, όχι ολόκληρης της αυτοκρατορίας. Τα αρχαία ελληνικά ήταν η βασική γλώσσα της ανατολικής αυτοκρατορίας, γύρω από την Κωνσταντινούπολη και τις πόλεις της νότιας Ιταλίας. Το όνομα Νεάπολη είναι στην πραγματικότητα ελληνικό. Σήμερα, η ντόπια διάλεκτος της Νάπολης, τα ναπολιτάνικα, διατηρεί ίχνη των αρχαίων ελληνικών, ενώ τα «γκρίκο» χρησιμοποιούνται ακόμη από 30.000 άτομα στη νότια Ιταλία.

Τα νέα ελληνικά και τα γκρίκο συγγενεύουν αρκετά, ώστε όσοι τα μιλούν να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο. Τα αρχαία ελληνικά και όχι τα λατινικά ήταν η δημοφιλής γλώσσα του μεσογειακού εμπορίου. Ο όρος lingua franca ήταν ιταλικός- και όχι λατινικός- και περιέγραφε τη συγκεκριμένη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι έμποροι στη Μεσόγειο από τον 11ο ως τον 19ο αιώνα. Βασιζόταν στα ιταλικά και συνδύαζε στοιχεία οξιτανικών, ισπανικών, πορτογαλικών, αρχαίων ελληνικών, γαλλικών και αραβικών, δημιουργώντας μια ευέλικτη διάλεκτο που όλοι μπορούσαν να μιλήσουν και να κατανοήσουν.

Lingua Franca δε σημαίνει «γαλλική γλώσσα» αλλά γλώσσα των Φράγκων. Η λέξη «franji»παραμένει μια κοινή αραβική λέξη που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για να περιγράψει τους Δυτικούς.

ΠΗΓΗ: Το βιβλίο ολικής άγνοιας, Τζον Λόϋντ & Τζον Μίτσινσον, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ ??

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ: Πρώτα απο ολα μιλούσαν αρχαία ελληνικά αφού αυτη ήξεραν και αυτη ηταν η αρχική στην Ευρώπη! 2 όλη η Ευρώπη ηταν ένα μια φυλή που σημαίνει Έλληνες στο γένος!!! 3 φυσικά δεν υπήρχαν σύνορα τοτε αλλα πόλεις κράτη σκορπισμένες σε όλη την Ευρώπη, 4 ο χάρτης αυτός γράφει χώρες ψευδώς ενώ δεν υπήρχαν τοτε χώρες αλλα περιοχές οπως Ρωμανία (Ελλάδα) Ανατολία (Τουρκιά) κτλ! και αυτα ηταν τα σύνορα λίγο πριν διαλύσουν την ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία εκ των έσω, έμειναν εκτός οι σημερινές περιοχές Γερμανία και κομμάτι της Ρωσίας ,5 οι Ρωμαίοι δεν μιλούσαν μονο ελληνικά αλλα ειχαν και την Ελληνική θρησκεία ειδωλολάτρες και παγανιστές για κάποιους!

Μέτα τους εβαζαν να σκοτώνονται μεταξύ τους, κλασική τακτική ομβρίων όπως καί να σπέρνουν διχόνοια, και ύστερα ήρθε ο μεσαίωνας και ο σκοταδισμός με ομαδικές σφαγές! Βυζάντιο Χριστιανισμός κτλ και διαμελισμός σε χώρες,και ταυτόχρονα εισβολές βάρβαρων Μογγόλων και σφαγές ειδωλολατρών! μονο οι λεγόμενοι Κέλτες είχαν κρατήσει την θρησκεία και βόρεια (σκανδιναβικές χώρες)που ηταν έξω απο το Βυζάντιο οπως και είχαν τις λιγότερες εισβολές (άρα και πιο καθαροί), ετσι εχει η αληθινή ιστορία σε συντομία! απορίας άξιο και λογική νεοέλληνα ειναι πως λένε οι νεοελληνες, οτι Έλληνες ηταν μονο στην Ελλάδα? δηλαδή οι πόντιοι στο Καύκασο δεν ηταν Έλληνες γιατι δεν ηταν στην Ελλάδα? και πως βρέθηκαν εκεί? στην Τουρκιά δεν ηταν Έλληνες πριν την εισβολή Μογγόλων? αλλα αυτα ειναι λεπτομέρειες! οπως και γιατί έγιναν οι γενοκτονίες και οι μεγαλες σφαγές και πρόσφατα μάλιστα!! ο ίδιος χάρτης χωρίς χώρες και την μίση Ρωσία σκανδιναβικές χώρες ,Ελλάδα έως την Ινδία αναφέρετε ως μια φυλή κάποτε επι εποχής Μέγα Αλεξάνδρου !οι Καλάς του Πακιστάν ειναι οτι έμεινε απο τοτε σε αυτές τις περιοχές και μιλά την ινδοευρωπαϊκή γλώσσα οι άλλοι έγιναν Πακιστανοί απο το ανακάτεμα με μογγόλους...!Κανείς δεν έχει σκεφτεί γιατί εδώ στην Ευρώπη έχουν γίνει τόσοι πόλεμοι και εισβολές επι αιώνες που δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο σημείο του πλανήτη..

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι Ρωμαίοι μιλούσαν ελληνικά, και ηταν η συνεχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: