4 Ιουλ 2017

Έρευνα: To Facebook παραβιάζει τους κανόνες προσωπικών δεδομένων

Έρευνα: To Facebook παραβιάζει τους κανόνες προσωπικών δεδομένων

H γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία Bundeskartellamt για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού, διενεργεί έρευνα, καθώς έχει υποψίες πως η Facebook Inc. , καταχράζεται την δεσπόζουσα θέση της στην κοινωνική δικτύωση.

Η έρευνα της για την πιθανή παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει εντός του 2017.Η Bundeskartellamt εξετάζει ήδη από το 2016 ις τυποψίες της ότι η εταιρεία παραβιάζοντας τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων των μελών της, καταχράζεται την πιθανά δεσπόζουσα θέση της στην κοινωνική δικτύωση.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται εάν το Facebook κατορθώνει να αποσπά, εκ θέσεως, υπερβολικά πολλά προσωπικά στοιχεία από τα μέλη του, αφού διαφορετικά τα καταδικάζει στην διαδικτυακή απομόνωση.

Έτσι, εξαναγκάζονται να συμφωνήσουν με όρους που δεν καταλαβαίνουν, ενώ η εταιρεία αποκτά διαρκώς στοιχεία που της επιτρέπουν να στέλνει διαφημίσεις στοχευμένα, δηλαδή ταιριάζοντας τις προτιμήσεις τους με τα δυνητικά επιθυμητά προϊόντα που πληρώνεται για να προωθήσει, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια.

To Facebook έχει δύο δισεκατομμύρια μέλη. Τα ετήσια έσοδά του ανήλθαν σε 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Bundeskartellamt φαίνεται να θεωρεί ότι το Facebook εκβιάζει κατά κάποιο τρόπο τους χρήστες. Εάν δεν συμφωνήσουν με όλους τους όρους παροχής της υπηρεσίας, καταδικάζονται σε κοινωνικό αποκλεισμό και με αυτό το όπλο η εταιρεία τελικά πετυχαίνει να αποσπάσει πρόσβαση σε ό,τι κάνουν online, εξηγούν δικηγορικοί κύκλοι στον βρετανικό Independent.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Έρευνα: To Facebook παραβιάζει τους κανόνες προσωπικών δεδομένων
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats