5 Ιουλ 2017

Tάφο ηλικίας 5.600 χρόνων ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Aίγυπτο

Tάφο ηλικίας 5.600 χρόνων ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Aίγυπτο

Τον τάφο προϊστορικού ηγέτη της Ιερακόπολης, αρχαίας πόλης της Αιγύπτου, από τις πρώτες που γνώρισαν ανάπτυξη, πιστεύουν πως ανακάλυψαν Αιγύπτιοι και Αμερικανοί αρχαιολόγοι.

Ο τάφος χρονολογείται περίπου στο 3.600 π.Χ., εποχή κατά την οποία άρχισαν να σχηματίζονται τα πρώτα αστικά κέντρα στην περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε από το αιγυπτιακό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων, στον τάφο βρέθηκαν τέσσερις σκελετοί, άτομα που μάλλον είχαν ταφεί ζωντανά. Τα ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν σε κακή κατάσταση, ενώ ήταν φανερό πως ο τάφος είχε συληθεί στα αρχαία χρόνια.

«Εκτός κι αν ο τάφος ξαναχρησιμοποιήθηκε σε ύστερη περίοδο, η θέση των πτωμάτων μαρτυρά ότι επρόκειτο είτε για φυλακισμένους είτε για λάτρεις του ηγέτη, οι οποίοι αφιέρωσαν τις ψυχές τους σε εκείνον μετά θάνατον» δήλωσε ο πρόεδρος του Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ζαχί Χαουάς.

«Η αυτοθυσία στο πλαίσιο της λατρείας ενός ηγέτη αποτελεί μια από τις γνωστές τελετουργίες της Αιγύπτου και χρονολογείται από την 1η Δυναστεία» προσέθεσε.

Ο τάφος χρονολογείται περίπου στο 3.600 π.Χ., πολλές εκατοντάδες χρόνια πριν από την ένωση της Αιγύπτου σε μια κρατική οντότητα υπό τον πρώτο φαραώ και την επινόηση της ιερογλυφικής γραφής.

Ορισμένοι αιγυπτιολόγοι πιστεύουν ότι η Ιερακόπολη ήταν μάλλον ο πηρύνας μιας ισχυρής πολιτικής οντότητας, που σταδιακά επεξέτεινε την επιρροή της σε όλη τη νότια Αίγυπτο και τελικά επικράτησε όλων των αντιπάλων της στο Δέλτα του Νείλου και προς το βορρά. Η πόλη βρίσκεται στα 360 χλμ νότια του Καΐρου.

Η ομάδα των αρχαιολόγων επίσης ανακάλυψε και γρανιτένιο άγαλμα που αναπαριστά κεφάλι αγελάδας. Το άγαλμα φέρει πολλές ομοιότητες με ένα που είχε βρεθεί στο ίδιο σημείο το 2000, μόνο που εκείνο αναπαριστούσε κεφάλι κατσίκας.

«Τα αγάλματα αυτά είναι πολύ σπάνια. Έχουν βρεθεί μόνο πέντε ως τώρα» δήλωσε ο Ζαχί Χαουάς.

alitoteam

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Tάφο ηλικίας 5.600 χρόνων ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Aίγυπτο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: