Το τελευταίο αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη: «Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα...» (βίντεο)
Το τελευταίο αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη: «Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα...» (βίντεο)

Το τελευταίο αντίο είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον πατέρα της και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 χρόνων.

Με φωνή που παλλόταν από συγκίνηση και με εμφανή την προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά της, έκανε έναν σύντομο αποχαιρετισμό που ξεκίνησε «καθησυχάζοντας» τον πατέρα της ότι όλα στα Χανιά, στο Ακρωτήρι πάνε καλά, αφού «φέτος είχαμε πολλά νερά και η σοδειά θα είναι καλή. Τα λουλούδια έχουν ανθίσει» και συνέχισε, λέγοντας, μεταξύ άλλων:«Είμαστε όλοι εδώ. Ολη η οικογένεια, μά πάνω απ' όλα οι φίλοι σου που στάθηκαν δίπλα σου.

Ολοι αυτοί που ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου. Μίλησαν πολλοί για σένα και μίλησαν καλά. Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για πολιτική. Σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο.

Σε ευχαριστούμε για τη λεβεντιά σου, για όσα μας δίδαξες. Να αγαπάμε την Κρήτη. Να τιμούμε το λόγο μας και την τιμή μας. Για την αγάπη και την αισιοδοξία σου.

Οταν σου είπαμε ότι ο τόπος δεν πάει καλά μας είπες ότι έχεις εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Σε ευχαριστούμε γιατί μας δίδαξες δύναμη. Πού να τη βρω τη δύναμη; Που να βρω λόγια, στέκονται κόμποι.

Δεν δείλιασες ποτέ, σε όλες τις μικρότητες και τους δειλούς, τους λίγους. Δεν χώρεσες, δεν λύγισες. Ησουν ψηλός, βλέπεις. Δεν χώρεσες. Ησουν εδώ για όλους μας. Για τη μάνα μου. Για μένα. Για μας. Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα. Σήκω απάνω. Λίγο απάνω. Λίγο ακόμα να μας βγάλεις στο ξέφωτο. Σήκω απάνω...»

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications