13 Ιουν 2017

Προσοχή! «Πονηρές» χρεώσεις στα κινητά μετά την κατάργηση της περιαγωγής στην ΕΕ!

Προσοχή! «Πονηρές» χρεώσεις στα κινητά μετά την κατάργηση της περιαγωγής στην ΕΕ!

Η άρση των επιπλέον χρεώσεων περιαγωγής, που γίνεται πραγματικότητα σε δύο ημέρες, στηρίζεται στο γενικό κανόνα ότι ο χρήστης χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο στη χώρα του περισσότερο απ’ ό,τι στο εξωτερικό (εύλογη χρήση των υπηρεσιών περιαγωγής).

Με άλλα λόγια, οι εταιρείες (πάροχοι) μπορούν να εντοπίσουν πιθανές καταχρήσεις που βασίζονται στην ισορροπία περιαγωγής και εγχώριας κίνησης σε διάστημα τεσσάρων μηνών, εάν ο χρήστης περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο εξωτερικό. Και, άρα, εάν έχει μεγαλύτερη κατανάλωση στο εξωτερικό απ’ ό,τι στη χώρα του, κατά τη διάρκεια του τετραμήνου, μπορεί η εταιρεία να του ζητήσει να αποσαφηνίσετε την κατάστασή του εντός 14 ημερών.

Τι θα συμβεί εάν ο χρήστης συνεχίσει με χρήση περιαγωγής περισσότερο απ’ ό,τι όταν παραμένει στη χώρα του;

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να αρχίσει την επιβολή μικρής χρέωσης για την κατανάλωση περιαγωγής. Το όριο θα είναι 3,2 λεπτά ευρώ ανά ωριαίο λεπτό για φωνητικές κλήσεις και 1 λεπτό (ευρώ) ανά SMS. Για τα δεδομένα, η μέγιστη προσαύξηση θα είναι 7,7 ευρώ ανά GB (από 15ης Ιουνίου 2017), που θα μειωθεί σε 6 ευρώ ανά GB (από 1ης Ιανουαρίου 2018), 4,5 ευρώ ανά GB (από 1ης Ιανουαρίου 2019), 3,5 ευρώ ανά GB (από 1ης Ιανουαρίου 2020), 3 ευρώ ανά GB (από 1ης Ιανουαρίου 2021) και, τέλος, 2,5 ευρώ ανά GB (από 1ης Ιανουαρίου 2022).

Όσον αφορά, τον όγκο για κλήσεις, αποστολή SMS και χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, εάν ο χρήστης στη χώρα του έχει απεριόριστες κλήσεις και μηνύματα SMS, θα έχει απεριόριστες κλήσεις και SMS κατά την περιαγωγή του εντός της ΕΕ.

Αν στη χώρα του έχει απεριόριστα ή πολύ φτηνά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, μπορεί ο πάροχος να εφαρμόσει ένα όριο διασφάλισης (εύλογη χρήση) στη χρήση δεδομένων σε περιαγωγή. Στην περίπτωση αυτή, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας οφείλει να έχει ενημερώσει εκ των προτέρων τον χρήστη σχετικά με το εν λόγω όριο και πρέπει να τον ενημερώνει σε περίπτωση που το φτάσει.

Αυτό το όριο διασφάλισης θα είναι αρκετά υψηλό ώστε να καλύπτει τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις ανάγκες περιαγωγής. Πέρα από αυτό το όριο, μπορεί να συνεχιστεί η περιαγωγή δεδομένων, με μικρή χρέωση (ανώτατο όριο 7,70 ευρώ/GB + ΦΠΑ• αυτό θα μειωθεί σταδιακά ώστε να φτάσει τα 2,50 ευρώ/GB από το 2022).

Επίσης, ειδικά τιμολόγια που επιτρέπουν προνομιακές χρεώσεις, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ο συνδρομητής θα είναι σε θέση να τα διατηρήσει σε ισχύ, κατόπιν επικοινωνίας με τον πάροχο.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Προσοχή! «Πονηρές» χρεώσεις στα κινητά μετά την κατάργηση της περιαγωγής στην ΕΕ!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: