2 Ιουν 2017

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου αποκαλύφθηκε χθες στην Καλιφόρνια (vid)

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου αποκαλύφθηκε χθες στην Καλιφόρνια

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου αποκαλύφθηκε χθες στην Καλιφόρνια. Το Stratolaunch, μια δημιουργία του Paul Allen (συνιδρυτής της Microsoft) έχει ήδη ξεκινήσει τα πρώτα τεστ τροφοδοσίας.

Το κολοσσιαίο Stratolaunch –το οποίο σχεδιάστηκε για την εκτόξευση πυραύλων που θα μεταφέρουν δορυφόρους στο διάστημα- έχει φτερό 117.348 μέτρων, έξι κινητήρες, 28 ρόδες, ύψος περίπου 15 μέτρων και μπορεί να αντέξει πάνω από 200.000 κιλά φορτίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Stratolaunch, Jean Floyd, ανέφερε πως ο στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία έως το 2019.«Τις επόμενες εβδομάδες θα διεξάγουμε δοκιμές εδάφους και πτήσης στο Mojave Air and Space Port.

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους αεροσκάφος, έτσι θα είμαστε επιμελείς κατά τη διάρκεια των δοκιμών και θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των πιλότων, του πληρώματος και του προσωπικού μας» δήλωσε ο Floyd.

Ο Allen, ιδιοκτήτης των Portland Trail Blazers του NBA και των Seattle Seahawks του NFL, έχει μιλήσει για την επιθυμία του να δει μεγαλύτερη χρήση της χαμηλής τροχιάς της Γης χωρίς, βέβαια, να ξεπεράσει το χρηματικό όριο. «Με τις λειτουργίες που μοιάζουν με αυτές ενός αεροσκάφους, η επαναχρησιμοποιήσιμη πλατφόρμα εκτόξευσης θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους αναμονής μεταξύ της κατασκευής ενός δορυφόρου και της ευκαιρίας να εκτοξευθεί στο διάστημα» δήλωσε τον περασμένο χρόνο.

Το Stratolaunch θα απογειωθεί από διάδρομο αεροδρομίου. Θα πετάξει στο κατά προσέγγιση υψόμετρο ενός εμπορικού αεροσκάφους πριν ξεκινήσει η εκτόξευση. «Καθώς το ραντάρ εκτοξεύεται σε τροχιά, το Stratolaunch θα πετάξει πίσω για επαναφόρτιση, ανεφοδιασμό και επαναχρησιμοποίηση», λέει ο Allen..

Ο Πολ Άλεν είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος που, μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς, ίδρυσε την Microsoft.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου αποκαλύφθηκε χθες στην Καλιφόρνια (vid)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats