Η Ρωσία βομβάρδισε αυτοκινητοπομπές τρομοκρατών του ISIS- Πάνω από 80 νεκροί [Βίντεο]
Η Ρωσία βομβάρδισε αυτοκινητοπομπές τρομοκρατών του ISIS- Πάνω από 80 νεκροί [Βίντεο]

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως βομβάρδισαν μονάδες τρομοκρατών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το προπύργιό τους στη Ράκα της Συρίας

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως βομβάρδισαν μονάδες τρομοκρατών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το προπύργιό τους στη Ράκα της Συρίας, την οποία πλησιάζουν οι υποστηριζόμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες δυνάμεις.

Τα πλήγματα αυτά σε αυτοκινητοπομπές του ΙΚ που έφευγαν από το νότιο τμήμα της Ράκας με κατεύθυνση την αρχαία πόλη Παλμύρα πραγματοποιήθηκαν στις 25 Μαΐου και τη νύχτα της 29ης προς 30ή Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80 τζιχαντιστές και καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα και στρατιωτικός εξοπλισμός, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι εξαπέλυσε από ένα υποβρύχιο και μία φρεγάτα που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο πυραύλους Κρουζ εναντίον στόχων του ΙΚ, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016.

Ένα υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ τάγμα αράβων μαχητών πλησίασε την Τρίτη την ανατολική περιφέρεια της Ράκα, προπυργίου των τζιχαντιστών του ΙΚ στη Συρία.

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τη Ράκα αλλά οι δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών απέχουν ακόμη μακράν από το να μπορούν να εξαπολύσουν επίθεση στην πόλη, καθώς ο νότιος τομέας της πόλης διαφεύγει του ελέγχου τους.

Η Ρωσία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία σε υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Τον Δεκέμβριο του 2016 επιτεύχθηκε εκεχειρία ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς και στους αντάρτες, αλλά δεν εφαρμόζεται για τους τζιχαντιαστές και το Ισλαμικό Κράτος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications