Η ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ
Η ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Όλοι γύρω μας ομιλούν για το κάλο μας, όλοι θέλουν εναν κόσμο καλύτερο, εναν κόσμο αναβαθμισμένο και πλημμυρισμένο απο καλοσύνη, άπαντες εχουν άποψη για ολα και αναφέρονται σε ολα με πολύ όμορφους και εκλεπτυσμένους τρόπους. Όλοι δείχνουν το χαμόγελο τους πολύ εύκολα και όλοι μιλάνε ευγενικά και καλοπροαίρετα για τους άλλους, όλοι λενε στους άλλους να εχουν μια καλή μέρα και μια τελεία νύχτα με όνειρα γλυκά, όλοι κανουν υπέρ-χρηση των λέξεων αγάπη, φως, ελευθεριά, ισότητα, σεβασμός και δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ολα αυτα θα έπρεπε να ειναι τελεία ¨εδω κάτω¨, λογικά θα φάνταζε σαν πλανήτης όνειρο για καθε υποψηφία προς ενσάρκωση ψυχή. Θεωρητικά ολα ειναι τελεία, πρακτικά και επι της ουσίας ειναι όμως ετσι? Τι αλλάζει στην πορεία και αυτη η θεωρία δεν εφαρμόζεται στην πράξη ? Μια λέξη και μονο ειναι ικανή να μας δώσει το στίγμα του σφάλματος που κανει η ανθρωπότητα και ειναι η λέξη … ¨υποκρισία¨. Η αιωνία μάχη μεταξύ του κάλου και του κακού κρίνεται στην λεπτομέρεια, μια λεπτομέρεια που καθορίζει την ειλικρίνεια απο την υποκρισία, μια λεπτομέρεια που θα σε τοποθετήσει συνειδητά η ασυνείδητα ¨εργάτη¨ σε ενα απο τα δυο αντίθετα στρατόπεδα.

Στο σύμπαν που ζούμε, βρισκόμαστε υπό μια συνεχή ¨προεκλογική¨ εκστρατεία μεταξύ του φωτός και το σκότους, ψηφοφόροι ειναι οι ψυχές που αναζητούν την αλήθεια, την ¨αληθινή αλήθεια¨ και οχι την ¨φαινομενική¨ και εκεί ξεκινά ο αγώνας των όντων προς αναζήτηση. Τόσο το φως όσο και το σκότος χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα, με την διάφορα οτι το φως ειναι αγνό και ειλικρινές ενώ το σκότος αντιγράφει το φως με υποκρισία και δόλο.

Καθήκον της καθε ψυχής ειναι να εντοπίσει την λεπτομέρεια που κανει την διάφορα, ώστε να αποκαλυφθούν οι αληθινές προθέσεις των προκλήσεων που προβάλλονται συνεχώς μπροστά της. Είναι δύσκολο να διακριθούν αυτές οι ύπουλες λεπτομέρειες οχι όμως ακατόρθωτο διότι μια αληθινή ψυχή ειναι γεννημένη απο το αρχικό άφθαρτο πυρ και έλκεται μονο απο το όμοιο της.

Το πυρ αυτο εμφανίζεται σαν ενεργειακός στρόβιλος με επίκεντρο την καρδιά, γιαυτό καθε ψυχή πρέπει να επιλεγεί και να αποφασίζει αφου πρώτα εχει ¨φιλτράρει¨ το δίλημμα της μέσα απο το καθαρό φως της καρδιακής συχνότητας. Η ¨ενεργειακή καρδιά¨ που ειναι τι επίκεντρο του ¨ειναι μας¨ δεν ειναι μονο για συναισθήματα και έρωτες, εχει λογική και συναισθηματική νοημοσύνη, το σκότος φοβάται τους ανθρώπους που κανουν χρηση αυτής διόδου διότι ειναι εξαιρετικά απίθανο να τους ξεγελάσει και να τους πλανέψει, ένας άνθρωπος που ¨σκέφτεται¨ με την καρδιά και ¨διαισθάνεται¨ με τον νου, καθίσταται άτρωτος στις επιφανειακές παγίδες του σκότους.

Το αληθινό φως ειναι απλο, κατανοητό και υπομονετικό, ενώ το ¨φως του σκότους¨ ειναι απαιτητικό, ανυπόμονο και πολύπλοκο.

Το φως θα σου δείξει τον δρόμο και θα σου δώσει εφόδια, άλλα δεν θα σε περάσει ¨απέναντι¨, θα σε αφήσει να το κάνεις μονός σου, ενώ το σκότος δεν θα σου δώσει εφόδια, άλλα θα σε βοηθήσει ¨παραφυσην¨ να περάσεις την ¨δοκιμασία¨ για να δείξει ότι σε βοήθα περισσότερο. Το φως θα σε μάθει να ¨ψαρεύεις¨ για να επιβιώσεις, ενώ το σκότος θα σε ταΐζει έτοιμα ψάρια ώσπου μια μέρα θα σε αφήσει νηστικό.

Το φως όσες φορές και να το απ αρνηθείς πάντα θα φύγει με καλοσύνη και θα έρθει οπότε το καλέσεις, το σκότος αν το αρνηθείς έστω και μια φορά τότε θα εκνευριστεί και θα γίνει ¨η προσωποποίηση του θύμου Το φως δεν τάζει, δεν απειλεί, δεν υπόσχεται και σε αφήνει ελεύθερο γιατί μονό μέσα από την ελευθερία μπορεί να εκδηλωθεί η αληθινή αγάπη ενώ το σκότος ταΐζει, υπόσχεται, εκμεταλλεύεται τις ψυχές και στο τέλος τις εγκλωβίζει.

Αυτές ειναι οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξει κάποιος στον επόμενο ¨φωτεινό¨ δάσκαλο που θα συναντήσει η στο καθε κίνημα η δόγμα που θα παρουσιαστεί εμπρός του, οτι λάμπει δεν ειναι χρυσός. Όσο είμαστε ειλικρινείς πρώτα με τον εαυτό μας και μετα με τους γύρω μας τοτε είμαστε αληθινοί εργάτες που υπηρετούμε το φως, όσο αυτο-χριζόμαστε ¨εργάτες του φωτός¨ μέσα απο καθοδηγούμενα κινήματα του ¨ψεύτικου χαμόγελου¨ και της ανέκφραστης αγάπης τοτε η υποκρισία καλα κρατεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications