Η Ρωσία και η Τουρκία σχεδιάζουν τη συμπαραγωγή μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς!
Η Ρωσία και η Τουρκία σχεδιάζουν τη συμπαραγωγή μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς!

Ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της ρωσικής κρατικής εταιρείας‘Αμυντική Βιομηχανία’, Σεργκέι Τσεμεζόφ (Sergey Çemezov) δήλωσε ότι πρόκειται να παραχθούν με τη Τουρκία πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς.

«Η Ρωσία και η Τουρκία κάθισαν στο τραπέζι για να φτιάξουν ένα νέο πολεμικό αεροπλάνο», είπε ο Τσεμεζόφ, πρόσθεσε ότι είδαν από κοινού τη δυνατότητα παραγωγής ενός αεροσκάφους 5ης γενιάς.

«Στην Τουρκία υπάρχει η απαραίτητη υποδομή και μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο και μοντέρνο», είπε χαρακτηριστικά

Ο Τσεμεζόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει περατώσει τις τεχνικές συζητήσεις σχετικά με το σύστημα S-400, με την Τουρκία, αναφέροντας ότι συζητήθηκε και το θέμα που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση των S-400.

«Τα υπουργεία Οικονομικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους για αυτό το θέμα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης αντιμετωπίσθηκε σε διακυβερνητικό επίπεδο.

Η Ρωσία, εξήγησε, είναι έτοιμη να παράγει από κοινού τα συστήματα S-400, αλλά τόνισε ότι υπάρχει κάποιο εμπόδιο ακόμη σε αυτό το ζήτημα.

Όσον αφορά τα συστήματα S-500, ο Τσεμεζόφ επεσήμανε ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει ενσωματώσει πλήρως τα συστήματα αυτά στο ενεργητικό του.

Γιώργος Εχέδωρος - Βαλκανικό Περισκόπιο

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications