13 Μαΐ 2017

Έριξαν τα συστήματα σε στόχους «κλειδιά» σε όλο τον κόσμο – Ζητάνε λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν

Έριξαν τα συστήματα σε στόχους «κλειδιά» σε όλο τον κόσμο – Ζητάνε λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν

Συγκεκριμένα ο ιός έχει χτυπήσει συνολικά σε 57.οοο σημεία μέχρις στιγμής. Πρόκειται για έναν ισχυρό ιό που «παραλύει» τους υπολογιστές, καθώς κρυπτογραφεί αρχεία (βίντεο, φωτογραφίες, αρχεία word), τα οποία οι χρήστες δεν μπορούν να επανακτήσουν ούτε με τη βοήθεια ειδικών.

Ο μόνος τρόπος «ξεκλειδώματος» είναι να υποκύψουν στον εκβιασμό και να πληρώσουν «λύτρα» σε ηλεκτρονικό νόμισμα (bitcoin).

Η αύξηση στη δραστηριότητα του malware παρατηρήθηκε στις 8 π.μ. CET (07:00 GMT) σήμερα την Παρασκευή, όπως ανάφερε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Avast, προσθέτοντας ότι «γρήγορα κλιμακώθηκε σε μια μαζική εξάπλωση.»

Σε λίγες ώρες, πάνω από 57.000 επιθέσεις sono stati έχουν εντοπιστεί σε όλο τον κόσμο, είπε η εταιρεία σε δημοσίευμα της.

O ιός, γνωστός και ως WanaCrypt0r 2.0, πιστεύεται ότι είναι και ο ίδιος που έχει χτυπήσει την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) σε νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την μεγαλύτερη εθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας Telefonica.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο ίδιος ιός έχει χτυπήσει μαζικά και κυβερνητικές υπηρεσίες στη Ρωσία. Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι τα θύματα του εξαπλώνονται σε 74 χώρες σε όλο τον κόσμο από την Αμερική έως της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένης όλης της Ευρώπης.

Στις διάφορες υπηρεσίες έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενους να κλείσουν τους υπολογιστές τους και να μην συνδέονται με το ίντερνετ καθώς φοβούνται ότι ο ιός εξαπλώνεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου μπορεί να φτάσει στα 5 εκατομμύρια μηνύματα ανά ώρα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Έριξαν τα συστήματα σε στόχους «κλειδιά» σε όλο τον κόσμο – Ζητάνε λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats