24 Μαΐ 2017

Τούρκος συνταγματάρχης Τουρκάν: «Μου ακτινογράφησαν τον εγκέφαλο» για να δηλώσω γκιουλενιστής

Τούρκος συνταγματάρχης Τουρκάν: «Μου ακτινογράφησαν τον εγκέφαλο» για να δηλώσω γκιουλενιστής

Κορυφαίος Τούρκος συνταγματάρχης, του οποίου η κατάθεση θεωρείται βασική ομολογία από το ερντογανικό καθεστώς,ότι η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 οργανώθηκε από τους οπαδούς του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, εμφανιζόμενος στο δικαστήριο την Τρίτη τα πήρε πίσω όλα και είπε ότι όσα φέρεται να παραδέχθηκε ήταν μετά από βασανιστήρια.

«Δεν έχω ούτε μια δικιά μου δήλωση [σε αυτή την ομολογία]. Με είχαν διαλύσει εντελώς. Μου έβαζαν ενδοφλέβια υγρά. Μου ακτινογράφησαν τον εγκέφαλο. Δεν έχω ούτε μια δική μου δήλωση», είπε ο συνταγματάρχης Λεβέντ Τουρκάν (Levent Turkkan) μιλώντας στο δικαστήριο την Τρίτη.

Μερικές ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU δημοσίευσε την ομολογία του συνταγματάρχη Τουρκάν, υπασπιστή του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, η οποία θεωρήθηκε η πλέον υψηλόβαθμη «απόδειξη» ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ήταν οι «γκιουλενιστές».

Όλες οι τουρκικές εφημερίδες, ακόμα και η «σοβαρή» Χουριέτ, υιοθέτησαν το τηλεγράφημα του ANADOLU και κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την ομολογία Τουρκάν.

Παράλληλα με την ομολογία του συνταγματάρχη, το ANADOLU είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία του, στην οποία εικονιζόταν εμφανώς βασανισμένος.

Στη φωτογραφία φαίνονται τα δάχτυλα του συνταγματάρχη τυλιγμένα με γάζες, ανίκανα να τα χρησιμοποιήσει, στο τηλεγράφημα όμως του ANADOLU αναφερόταν ότι ο Τουρκάν ζήτησε στυλό και χαρτί και έγραψε μόνος του την πολυσέλιδη ομολογία του, όσο τον είχαν και περίμενε σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Βεβαίως το καθεστώς Ερντογάν είναι ικανό να ισχυριστεί ότι έδεσαν με γάζες τα δάχτυλα του Τουρκάν επειδή… πόνεσαν από το πολύ γράψιμο.

Ο συνταγματάρχης Τουρκάν είχε καταθέσει ότι ήταν «γκιουλενιστής» και ότι βρισκόταν σε επαφή με άλλους «γκιουλενιστές» που σχεδίαζαν από κοινού την απόπειρα πραξικοπήματος. Επίσης ότι γνώριζε για την εκδήλωση του πραξικοπήματος από τις 14 Ιουλίου, μια ημέρα δηλαδή πριν.

Αυτή η τόσο σημαντική «ιδιόχειρη ομολογία» για το τουρκικό καθεστώς τώρα μένει μετέωρη, αφού ο Τουρκάν είπε στο δικαστήριο ότι βασανίστηκε και του… ακτινογράφησαν τον εγκέφαλο για να υπογράψει όλα αυτά.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τούρκος συνταγματάρχης Τουρκάν: «Μου ακτινογράφησαν τον εγκέφαλο» για να δηλώσω γκιουλενιστής
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats