23 Μαΐ 2017

Έτσι Κοροϊδεύουνε τον Κόσμο:Τι είναι στ’ Αλήθεια το «Θαυματουργό Αίμα» που Τρέχει από αυτό το Δέντρο στη Λάρισα;(video)

Έτσι Κοροϊδεύουνε τον Κόσμο:Τι είναι στ’ Αλήθεια το «Θαυματουργό Αίμα» που Τρέχει από αυτό το Δέντρο στη Λάρισα;(video)

Σύμφωνα με την παράδοση βασανίστηκε εκεί ένας Άγιος Νικόλαος τον 8ο αιώνα, όμως αυτό είναι μάλλον άσχετο…

«ΑΙΜΑ ΑΓΙΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ !!!Τό αίμα τού Αγίου Νικολάου τού έν Βουνένοις !!!!!!» διαβάσαμε και φέτος σε θρησκευτικά και μη σάιτ, που υποστήριξαν πως όπως κάθε Μάιο, το συγκεκριμένο δέντρο έβγαλε για μία και μόνο ημέρα το θαυματουργό αίμα του Αγίου Νικολάου του Νέου (όχι του διάσημου).

Ο ιερέας τραβάει με σωληνάκι (!) το αίμα και το μοιράζει σ’ όσους είναι εκεί γύρω για να τους γιατρέψει. Έπειτα το βάζει σε πλαστικά μπουκάλια και το κρατά για μια ώρα ανάγκης.

Ο Δημήτρης Αλικάκος, απ’ τον οποία είδα στο Facebook το παρακάτω βίντεο (το πρώτο στην σειρά) γράφει: Ο τσαρλατανισμός σε όλο του το μεγαλείο. «Παπάς βάζει σωληνάκι σε κορμό δέντρου το οποίο βγάζει «ΑΙΜΑ» και το μοιράζει στους πιστούς ως θαυματουργό! Και τούτο γιατί σύμφωνα με την παράδοση βασανίστηκε τον 8ο αι. ο Άγιος Νικόλαος ο νέος (όχι ο γνωστός -άλλος είναι αυτός). Όλα αυτά συμβαίνουν κάθε χρόνο στο χωριό Βούναινα, 25 χλμ από τη Λάρισα. «Το «αίμα» αρχίζει να τρέχει το απόγευμα της 8ης Μαΐου, παραμονή της μνήμης του, και συνεχίζει τη θαυμαστή εμφάνισή του μέχρι το πρωί της εορτής του, 9 Μαΐου» (πηγή: impantokratoros.gr)

Λοιπόν, ούτε θαυματουργό, ούτε ευλογημένο, ούτε θαυμαστό είναι το «αίμα» του βγαίνει από τον κορμό του δέντρου (φτελιά). Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει συνήθως την άνοιξη σε αρκετά δέντρα (υγιή και μη). Εκτός από τις φτελιές, παρατηρείται σε λεύκες, σφεντάμια, ιτιές, καρυδιές, σημύδες, μουριές, κ.α., σε ΟΛΟ τον πλανήτη (bleeding trees). (Λέει η Kathy Conrad που τράβηξε στις ΗΠΑ ένα απ’ τα δεκάδες παρόμοια βιντεάκια που υπάρχουν στο YouTube: «Νόμισα ότι ο άντρας μου έκοψε το πόδι του κι αιμοραγούσε, αλλά τελικά ήταν απλά το δέντρο.»)

Το κόκκινο υγρό (άλλοτε σκούρο, άλλο ανοιχτό) που ρέει από αυτά τα δέντρα (άλλοτε με την επέμβαση του ανθρώπου, άλλοτε χωρίς) είναι η τροφή τους που έρχεται από το χώμα (από πού αλλού), και αποτελείται από νερό, ζάχαρη και μεταλλικά στοιχεία.

Ωστόσο [οι της Εκκλησίας στη Λάρισα] ισχυρίζονται ότι το πήγαν στο Χημείο του Κράτους (!) και έλαβαν την απάντηση ότι «όντως αυτό το κόκκινο υγρό περιέχει στοιχεία γνήσια και αληθινά ανθρώπινου αίματος και ότι δεν μπορεί να καταταχτεί σε κάποια γνωστή ομάδα αίματος» )

Αν υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια (πού είναι η χημική ανάλυση;), και BEBAIA οι χυμοί ενός δέντρου περιέχουν στοιχεία του ανθρώπινου αίματος*. (Χημικά στοιχεία του ανθρώπινου αίματος περιέχει ένα πορτοκάλι ή ακόμα και μια κόκα-κόλα). Μιλάμε για κραυγαλέα απάτη που εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό αίσθημα και την άγνοια των πιστών. Ντροπή τους! (Εδώ και τώρα διαχωρισμός ανθρώπου – βλακείας)»

*«Όλοι οι οργανισμοί που δημιουργήθηκαν στον πλανήτη Γη περιέχουν περίπου τα ίδια χημικά στοιχεία ( μέταλλα η αμεταλλα) που περιέχονται και στο φλοιό της γης, πχ σίδηρο, μαγνήσιο , κάλιο, νάτριο κλπ αλλά σε διαφορετική δοσολογία ανά οργανισμό. Το ότι αυτό το υγρό περιέχει σε κάποιες δοσολογιες στοιχεία ιδια με αυτα που περιέχει και το ανθρώπινο αίμα ειναι λογικό, δεν είναι άξιο αγιοποίησης του υγρού. Απλά τα ίδια στοιχεία ή θρεπτικά συστατικά μεταβολιζονται διαφορετικά στους ανθρώπους και διαφορετικά στα φυτά.» (σχόλιο της Ε. Μπούτσικα)

*** Δεν ξέρω αν θα ήμουν τόσο αυστηρός, γιατί δεν γνωρίζω α) αν το αίμα το πουλάει η εκκλησία, αν δηλαδή βγάζει άμεσο ή έμμεσο κέρδος και β) αν οι ίδιοι οι παπάδες γνωρίζουν ότι είναι απλώς ένα γνωστό φυσικό φαινόμενο που φυσικά δεν συμβαίνει μόνο την παραμονή της γιορτής του Αγίου αλλά κάθε άνοιξη.

Επίσης, αν κάποιοι πιστεύοντας ότι έχοντας το θαυματουργό αίμα (που αλήθεια, τι το κάνουν μετά;) νιώσουν καλύτερα και αυθυποβαλλόμενοι γιατρέψουν κάποιο ψυχοσωματικό του ή κάποια μικροενόχληση που περνάει με placebo, τότε πρόκειται για κάτι καλό.ΤΟ "ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ" ΕΝ ΒΟΥΝΑΙΝΟΙΣ:

postlarissa.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

Έτσι Κοροϊδεύουνε τον Κόσμο:Τι είναι στ’ Αλήθεια το «Θαυματουργό Αίμα» που Τρέχει από αυτό το Δέντρο στη Λάρισα;(video)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: