Ρώσος Γερουσιαστής: «Το Ισραήλ κινδυνεύει να σβηστεί από προσώπου γης!»
Ρώσος Γερουσιαστής: «Το Ισραήλ κινδυνεύει να σβηστεί από προσώπου γης!»

Ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας κλιμακώνεται σταδιακά και ενδέχεται να οδηγήσει ίσως ακόμη και σε πολεμική σύγκρουση , σύμφωνα με Ρώσους «επίλεκτους» αξιωματούχους.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής άμυνας και Ασφάλειας της Άνω Βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου Fragko Klinčević δήλωσε ότι το Ισραήλ, του οποίου ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πρόσφατα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια προληπτική πυρηνική επίθεση,……..κινδυνεύει το ίδιο να «σβηστεί από προσώπου της γης.»

«Η δήλωση του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, απαιτεί μια έντονη αντίδραση, και δεν φοβάμαι να την πάω πολύ μακριά. Στην καλύτερη περίπτωση, η δήλωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως ένα στοιχείο του ψυχολογικού πολέμου, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα αηδιαστικό σε αυτό το πλαίσιο. Το ερώτημα είναι, λοιπόν , ποια χώρα θα μπορούσε να είναι ο στόχος μιας προληπτικής ισραηλινής επίθεσης ;», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια.

«Σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί κάνοντας χρήση πυρηνικών όπλων , τότε ( Συρία-Ιράν) κυριολεκτικά θα σβηστεί από προσώπου της γης στην αντεπίθεση», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος , η γνώμη του οποίου έχει τεράστια σημασία από την θέση που κατέχει στην πανίσχυρη επιτροπή άμυνας της Ρωσίας.

Επισημαίνουμε ότι αυτήν την δήλωση δεν την έκανε ένας οποιασδήποτε βουλευτής ή Γερουσιαστής αλλά καθ’ ύλην αρμόδιος επί αυτών των θεμάτων της ρωσικής ομοσπονδίας. «Σε περίπτωση που οι Ισραηλινοί στοχεύσουν χώρα που δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα ( Συρία) , θα μοιάζουν οι επιθέσεις τους με αυτές των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι….και τότε θα έρθει η απάντηση» , εξήγησε ο ίδιος.

Ο Klinzevič αντέδρασε μετά την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να προβεί σε προληπτική πυρηνική επίθεση εναντίον οποιουδήποτε εχθρού, ακόμη και αν το Ισραήλ δεν δεχθεί επίθεση.

«Αν υπάρξουν ακραίες συνθήκες, είμαστε πολύ σαφείς στο ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την χρήση πυρηνικών όπλων σε μια πρώτη επίθεση . Το όλο θέμα της αποτροπής είναι να αποτραπεί η βεβαιότητα για όποιον μπορεί να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει χρήση αυτών των όπλων κατά της χώρας μας «, είπε ο Ισραηλινός.

Μια πρόσφατη έκθεση από το Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για αφοπλισμό (UNIDIR) έδειξε ότι «η απειλή εκούσιας ή ακούσιας χρήσης πυρηνικών όπλων, είναι στο υψηλότερο επίπεδό της τα τελευταία 26 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης», επειδή οι σχέσεις ανάμεσα στις πυρηνικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιδεινώνονται.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα τεταμένη στο έδαφος της Συρίας και στις θέσεις των τακτικών δυνάμεων της χώρας. Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι έχουν καταστρέψει συριακούς πυραύλους S-300, αλλά προφανώς σύμφωνα με Σύρους και Ρώσους, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα .

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις η κυβέρνηση του Ισραήλ στις 9 Απριλίου φέρεται να πραγματοποίησε μια άκρως μυστική μέχρι τώρα συνάντηση (πριν την αμερικανική πυραυλική επίθεση) για τις λεπτομέρειες της έναρξης «ανθρωπιστικής επέμβασης» (όπως ονόμασαν οι ΗΠΑ την επίθεση) με τις ΗΠΑ στη Συρία, σύμφωνα με το ισραηλινό Κανάλι 10.

Το κανάλι τόνισε ότι δεν μιλάμε για «οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση» ενώ αποκάλυψε λεπτομέρειες του νέου αμερικανικού σχεδίου στη Συρία ρίχνοντας φως στα πραγματικά συμφέροντα του Ισραήλ στη συριακή σύγκρουση. Την παραμονή της στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ στην Συρία, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία υλοποίησε επιδρομές στη Συρία, εντείνοντας τις εντάσεις στα Υψώματα του Γκολάν.

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι στις 7 Απριλίου ο Ισραηλινός Στρατός έχει υποστηρίξει την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση «Shayrat» όπου ευρίσκονταν άνδρες της Χεζμπολάχ . Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο «Νέα Ανατολή» και τον πολύ γνωστό Αμερικανό αναλυτή William Endgal, ο κύριος λόγος για την τρέχουσα επιδείνωση στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ με «Tomahawks» στη συριακή αεροπορική βάση, είναι η ανακάλυψη του πετρελαίου στην επίμαχη περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι την αναγνώριση των υψωμάτων του Γκολάν ζήτησε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Τραμπ στις 16 Φεβρουαρίου. Αυτή η υπόθεση αποδεικνύει τον λόγο της στρατιωτικής δράσης του Ισραήλ στη Συρία, η οποία εντάθηκε μετά τις συνομιλίες του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς αμυντικούς αναλυτές σε Ρωσία και δύση, το Ισραήλ, με την υποστήριξη Ν. Τραμπ έχει μετακινηθεί πλέον από την σκέψη και τον σχεδιασμό και προχωρήσει πλέον στη δράση, ειδικά όσον αφορά το Ιράν και την Συρία. Για αυτό και το επόμενο διάστημα πιο επικίνδυνο είναι να συγκρουστούν Ρωσία και Ισραήλ με τις ΗΠΑ να παίρνουν σαφώς το μέρος των Ισραηλινών σε κάτι που ονομάζεται » αρχή ενός παγκόσμιου πολέμου».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications