1 Μαΐ 2017

Το ανέκδοτο της ημέρας - Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς!ο ελληνικός λαός απάντησε με την ιστορική νίκη της Αριστεράς

Το ανέκδοτο της ημέρας - Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς!ο ελληνικός λαός απάντησε με την ιστορική νίκη της Αριστεράς

Οπως λέει «ο ελληνικός λαός απάντησε με την ιστορική νίκη της Αριστεράς και με τη σαρωτική επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα» Κάλεσμα ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση

131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι. Σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλους, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να διαλύσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελός τους, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Αύξηση ωρών εργασίας, πλήρης ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, μείωση αποδοχών, περιορισμός των δικαιωμάτων σε περίπτωση απόλυσης, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Στη χώρα μας η επίθεση των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εγχώριων ελίτ με την αρωγή του πολιτικού προσωπικού τους - από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες - απέκτησε ιδιαίτερη ένταση και αποτέλεσε πεδίο πειραματισμού για τη διάλυση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός απάντησε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους δρόμους και τις πλατείες, με την ιστορική νίκη της Αριστεράς σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με τη σαρωτική επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση έδωσε μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα. Μάχη που, στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει θετική έκβαση, μάχη που συνεχίζεται.

Όμως, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις ειδικά στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Όταν γνωρίζεις οτι απευθύνεσαι σε διανοητικά ανάπηρους και ηλίθιους(και όχι τυχαία) τέτοια θα λες! για να έχεις πάντα "άτομα" που υπερασπίζονται με λύσσα και φανατισμό την ίδια τους την υποδούλωση τους!! δεν ειναι και τυχαίο που μονο οι αριστεροί κάνουν διαδηλώσεις, και κατεβάζουν ορδές ηλίθιων στο Σύνταγμα (αν και αυτο ειναι και ενα δείγμα: οτι ελέγχουν ολα τα ΜΜΕ!οπως το 80% των ιστοσελίδων μαζί με τους χρήσιμους ηληθιους copy paste οτι βρουν!)

Άντε να πεις τώρα στο πόπολο, οτι κομμουνιστική αριστερά έχουν επίσημα απο το 1918(με ενα μικρο διάλειμμα η λεγόμενη χούντα Παπαδόπουλου) μαζί με τα παρακλάδια ανάλογα την κάθε εποχή,ειναι τα πλοκάμια του ίδιου χταποδιού☭ ✡ ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οπως η ΚΝΕ του Τσίπρα,(παλιότερα: ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, ΟΠΛΑ, ΕΠΟΝ) που έχει διαπράξει θηριωδίες κατα της ανθρωπότητας οχι μονο της Ελλάδας! αλλα κλασικά οι "ναζι" τα έκαναν ολα! στο τέλος θα πουν οτι και το παιδομάζωμα οι ναζι το έκαναν! ακόμα και σήμερα σας επιβάλουν μετρά! (και όμως υπάρχουν δίποδα ζωα που το πιστεύουν! κάποιος πρέπει να τους πει οτι η Γερμανία ειναι κομμουνιστικη/εβραϊκή απο το 1945! )

Πρώτη φορά αριστερά! μπεεε! λαός για γελοία και για κλάματα! που να τους πεις οτι οι λεγόμενοι φανατικοί "αριστεροι/κομμουνιστες" δεν ειναι μονο μια απλή "ιδεολογία" αλλα κάτι πιο βαθύτερο! την άγνοια της πραγματικότητας και της ιστορίας δεν την δέχομαι,δεν υπάρχει άγνοια, αφου έχουν ίντερνετ και μπορουν να βρουν τι είχε γίνει πριν 70-80 χρονιά, σορό τα στοιχειά!,υπάρχει ηλιθιότητα που δεν εχει γιατρειά! μαζί με κατι άλλο(μυστικό)!

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το ανέκδοτο της ημέρας - Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς!ο ελληνικός λαός απάντησε με την ιστορική νίκη της Αριστεράς
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats