9 Μαΐ 2017

Έβαλαν φυλακή τον χριστιανό κυβερνήτη της Τζακάρτα επειδή «πρόσβαλε» το Κοράνι

Έβαλαν φυλακή τον χριστιανό κυβερνήτη της Τζακάρτα επειδή «πρόσβαλε» το Κοράνι

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε στην Ινδονησία ο χριστιανός κυβερνήτης της πρωτεύουσας Τζακάρτα, με την κατηγορία ότι βλασφήμησε σε βάρος του Κορανίου.

Το πενταμελές δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του Μπασούκι Τζαχάτζα Πουρνάμα, γνωστού ως «Αχόκ», αν και ο κυβερνήτης ανακοίνωσε αμέσως πως θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει πιο ελαφρά ποινή, διετή φυλάκιση με αναστολή.

Ο Αχόκ κατηγορήθηκε για βλασφημία λόγω αναφοράς που έκανε στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την επανεκλογή του.

Η κατηγορία τορπίλισε την καμπάνια του, καθώς ισλαμικές οργανώσεις κινητοποιήθηκαν εναντίον του και υποστήριξαν πως θα ήταν αμάρτημα για μουσουλμάνους πολίτες να ψηφίσουν έναν μη μουσουλμάνο.

Η εκστρατεία σημαδεύτηκε από μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ και κατά του Αχόκ, ο οποίος είναι το πρώτο και έως τώρα μοναδικό μέλος της χριστιανικής μειονότητας που έχει εκλεγεί κυβερνήτης της Τζακάρτα.

Το δικαστήριο πάντως υποστήριξε πως η υπόθεση ήταν αμιγώς ποινικού χαρακτήρα και δεν έχει πολιτικές διαστάσεις.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Έβαλαν φυλακή τον χριστιανό κυβερνήτη της Τζακάρτα επειδή «πρόσβαλε» το Κοράνι
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: