24 Μαΐ 2017

Ice Age Park: Επιστήμονες επιχειρούν να φέρουν στη ζωή μαμούθ

Ice Age Park: Επιστήμονες επιχειρούν να φέρουν στη ζωή μαμούθ

Η έρευνα σε γονίδια έχει ενθουσιάσει ερευνητές του Harvard σχετικά με την προοπτική να φέρουν στη ζωή το ζώο που εξαφανίστηκε πριν χιλιάδες χρόνια.

Το DNA του ζώου που περπάτησε στην Γη στην εποχή των παγετώνων, μπορεί να αναμιχθεί με τον ασιατικό ελέφαντα για την δημιουργία ενός υβριδίου.

Σχετικά με τις έρευνες, ο καθηγητής γενετικής George Church εξήγησε τους στόχους της ομάδας του:

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα υβριδιακό έμβρυο από ελέφαντα και μαμούθ. Για την ακρίβεια, θα μοιάζει περισσότερο με ελέφαντα με κάποια στοιχεία μαμούθ. Δεν έχουμε φτάσει αυτό το σημείο ακόμη, αλλά θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα σε λίγα χρόνια

Τα μαμούθ εξαφανίστηκαν από τη Γη πριν από περίπου 3.300 χρόνια, αλλά υπάρχει σοβαρή περίπτωση να επιστρέψουν... Επιστήμονες στις ΗΠΑ για πρώτη φορά κατάφεραν να εισάγουν γονίδια ενός μαμούθ στο DNA ενός σύγχρονου ελέφαντα και, όπως διαπίστωσαν, το αρχαίο γενετικό υλικό φαίνεται να λειτουργεί σωστά.

Εκτιμάται ότι διεθνώς υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ν. Κορέα, που κάνουν αγώνα δρόμου για να ανακατασκευάσουν το γονιδίωμα του μαμούθ και τελικά να το επαναφέρουν στη ζωή μέσω κλωνοποίησης. Άλλοι όμως επιστήμονες θεωρούν κάτι τέτοιο ανήθικο, ανέφικτο ή περιττό.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ice Age Park: Επιστήμονες επιχειρούν να φέρουν στη ζωή μαμούθ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: