9 Μαΐ 2017

Ανακαλύφθηκε ο «ξάδελφος» του τρομερού Τυραννόσαυρου

Ανακαλύφθηκε ο «ξάδελφος» του τρομερού Τυραννόσαυρου

Αμερικανοί παλαιοντολόγοι φαίνεται πως ξαναγράφουν την αιματηρή προϊστορία της οικογένειας του Τυραννόσαυρου και φέρνουν νέα δεδομένα.

Οι επιστήμονες παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στην έρημο της Γιούτα των ΗΠΑ το απολίθωμα ενός γιγάντιου «ξαδέλφου» του, ο οποίος ζούσε πριν από 80 εκατ. χρόνια, γύρω στα δέκα εκατ. χρόνια νωρίτερα από τον ίδιο τον τρομερό «βασιλιά» Τυραννόσαυρο (Tyrannosaurus rex).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Λέβεν του πανεπιστημίου της Γιούτα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS ONE», σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το «Nature», ανέφεραν ότι ο «Lythronax argestes» (όπως ονομάστηκε επιστημονικά) είναι πλέον το αρχαιότερο γνωστό μέλος των Τυραννοσαυριδών, οι οποίοι αποτελούσαν το κυρίαρχο είδος αρπακτικών κατά την Ιουρασική και Κρητιδική Περίοδο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο δίποδο σαρκοβόρο δεινόσαυρο με μικρά χέρια, μήκος οκτώ έως εννέα μέτρων και βάρος γύρω στους 2,5 τόνους, ο οποίος ήταν κάπως μικρότερος από τον κατοπινό Τυραννόσαυρο Ρεξ (περίπου τα δύο τρίτα του τελευταίου).

Ο Lythronax είχε τεράστια κοφτερά δόντια, μυτερή μουσούδα και πεταχτά μάτια με στερεοσκοπική όραση, πολύ χρήσιμη για ένα μανιώδες αρπακτικό όπως αυτός.

Ο πρόγονος του «βασιλιά» Τυρανόσαυρου ζούσε σε μια νησιωτική βαλτώδη υποτροπική περιοχή, που ονομάζεται Λαραμιδία και εκτεινόταν από το σημερινό Μεξικό ως την Αλάσκα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

Ανακαλύφθηκε ο «ξάδελφος» του τρομερού Τυραννόσαυρου
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Μήπως για τον Τσιπρόσαυρο έχεις καμιά πληροφορία? Γιατί μας έχει κατασπαράξει δηλαδή...

1,61

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats