9 Απρ 2017

Χειρόγραφα Σουμερίων: Οι 8 βασιλείς που ήρθαν από τον ουρανό στην Γη!

Χειρόγραφα Σουμερίων: Οι 8 βασιλείς που ήρθαν από τον ουρανό στην Γη!

Πολλά αρχαία δημιουργήματα βρίσκονταν στο Ιράκ, όπου οι Σουμερικές πόλεις άκμασαν κάποτε, το πιο συναρπαστικό ειναι οι ιστορίες των Σουμερίων για τους βασιλιάς απο τον ουρανό.Πρόκειται για ένα αρχαίο χειρόγραφο των Σουμερίων,ένας κατάλογος των βασιλέων, για τις δυναστείες εκείνης της εποχής.

Οι αρχαίοι πολιτισμοί της Σουμέριας οι Σουμέριοι,ειναι ένας από τους παλαιότερους γνωστούς πολιτισμούς του κόσμου, στο νότιο άκρο της Μεσοποταμίας μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη. Γύρω στο 3000 π.Χ., υπήρχαν τουλάχιστον 12 ανεξάρτητες πόλεις-κράτη: Kish, Ουρούκ, Ουρ, Σιπάρ, Aksak, Larak, Νιππούρ, Adab, Ούμα, Lagash, Bad-Tibira και Larsa.

Πιστεύεται από τους περισσότερους ότι γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της Τρίτης Δυναστείας των Ουρ, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι γράφτηκαν νωρίτερα. Η έκδοση που ήταν η πιο καλοδιατηρημένη ονομάζεται Πρίσμα Σύνθεσης και βρίσκεται τώρα στο Μουσείο Ashmolean, όπου και παρουσιάζεται στο κοινό.

Δεδομένου ότι αυτές οι λίστες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από ανθρώπινα όντα, συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στους ιστορικούς. Το κείμενο αφηγείται, μια πολύ συναρπαστική εποχή της Ιστορίας. Σύμφωνα με τα κείμενα, κατά τη διάρκεια αυτής εποχής, οι θεοί κυβερνούσαν τους ανθρώπους για δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Γίνονται αναφορές, για Οκτώ Βασιλείς που «κατέβηκαν από τον ουρανό» και κυβέρνησαν για μια περίοδο που διήρκησε πάνω από 241.200 χρόνια.

Η Αυτοκρατορία τους έληξε στην διάρκεια της Μεγάλης Πλημμύρας που κατεδάφισε τα συθέμελα της γης και οι Οκτώ Βασιλιάδες μοιραία συναντήθηκαν με το πεπρωμένο τους. Μετά την πλημμύρα, υποτίθεται ότι «η βασιλεία κατήλθε και πάλι από τους ουρανούς» και Ουράνια Όντα πήραν τον έλεγχο της Γης για μια ακόμη φορά.

Το περιεχόμενο των κειμένων αυτών, θα μπορούσε να είναι απλώς ένας μύθος, γίνεται παρόλα αυτά, όλο και πιο ενδιαφέρον με τις αναφορές σε γεγονότα και ιστορίες, που περιλαμβάνουν την διάλυση της μακρόχρονης θητείας των Οκτώ Βασιλέων, καθώς και με τους αντικαταστάτες αυτών, που είναι καταγεγραμμένοι στον κατάλογο της Βασιλικής Λίστας Σουμερίων.

Για παράδειγμα,η Γένεσις αφηγείται την ιστορία του Νώε να προσπαθεί να διασώσει όλα τα είδη των ζώων στη Γη. Ομοίως, τα Σουμερικά κείμενα αναφέρουν μια μεγάλη πλημμύρα: «Η πλημμύρα έχει εξαπλωθεί σε όλη τη γη.»

Ο αρχικός κατάλογος με τους οκτώ βασιλείς για 241,200 χρόνια αναφέρει καθαρά οτι: « κατέβηκαν από τον ουρανό» η ανθρωπότητα είχε βασιλιάδες εξωγήινους; ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Χειρόγραφα Σουμερίων: Οι 8 βασιλείς που ήρθαν από τον ουρανό στην Γη!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: