24 Απρ 2017

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, αλλά...!!!

 Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, αλλά...!!!

Ο... αστρονομικός αριθμός τουλάχιστον 50 δισεκατομμυρίων πλανητών περιλαμβάνονται στον γαλαξία μας. Από αυτούς, περίπου 500 εκατομμύρια πλανήτες πιθανόν να φιλοξενούν μορφές ζωής, αφού διατηρούν μια μέση θερμοκρασίας.

Αυτό είχε υποστηρίξει ο Ουίλιαμ Μπορούκι, επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ» της NASA, που αναζητά εξωπλανήτες,πριν από έναν χρόνο στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS).

Σύμφωνα με τον Μπορούκι και τους συνεργάτες του, ένα στα δύο άστρα του γαλαξία μας,από τα σε περίπου 100 δισεκατομμύρια, έχει τουλάχιστον ένα πλανήτη γύρω του.

Αυτό μαθηματικά σημαίνει πως υπάρχουν τουλάχιστον 50 δισ. εξωπλανήτες, αφού είναι φυσικό πολλά άστρα να έχουν περισσότερους από ένα πλανήτη. Επίσης, εκτιμάται ότι ένα στα 200 άστρα έχει πλανήτες σε τροχιά σε αυτό που λέμε "κατοικήσιμη ζώνη".

Φυσικά όλα τα παραπάνω ανατρέπονται αφού δεν αποκλείεται τα άστρα του γαλαξία μας να είναι πολύ περισσότερα από 100 δισ.! Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις επιστημόνων του πανεπιστημίου Γιέηλ, μπορεί τα άστρα να είναι τριπλάσια τελικά, δηλαδή γύρω στα 300 δισ., οπότε σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται και ο αριθμός των εξωπλανητών.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι στο σύμπαν υπάρχουν τουλάχιστον 100 δισ. γαλαξίες, τότε φαντάζει άκρως ρεαλιστική η ιστορική φράση του διάσημου αστροφυσικού Καρλ Σαγκάν για "δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια κόσμους".

Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το ζήτημα της ύπαρξης όχι απλώς ζωής, αλλά νοήμονος ζωής στο σύμπαν. Είναι δυνατόν σε τέτοιους αριθμούς, να είμαστε οι μοναδικοί που έχουν το... προνόμιο αυτό; Στο ερώτημα αυτό ο κ. Μπορούκι δίνει μία αφοπλιστική απάντηση:

" Οι αριθμοί οδηγούν στην ισχυρή πιθανότητα να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες! Ξέρω πως το επόμενο ερώτημα είναι γιατί δεν μας έχουν επισκεφτεί; Και η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ‘δεν ξέρω’"!

Εγώ όμως ξέρω!!! οχι γιατί δεν μας έχει "επισκεφτεί" έχει γίνει πολλές φόρες!οποιος δεν βλέπει τα στοιχειά, ειναι αφελής για να μην πω προβληματικός! αλλα γιατι αποκρύπτουν με τέτοια λυσσά οτι δεν υπάρχουν! και οχι μονο ένας αλλα χιλιάδες διαφορετικά είδη! μονο στο γαλαξία μας!!! αρκεί να δει κάποιος μη ανθρωποκεντρικά ολο το θέμα, και ποιοι λένε με πάθος οτι δεν υπάρχουν! με μια σιγουριά λες και ειναι προγραμματιζόμενοι ετσι???

Είναι οι ιδιοι που έχουν πιπίλα να αποκαλούν όλους τους μη ομοίους τους "ναζι και φασίστες"! ποιοι ειναι οι μη ομοίους τους; ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις!! αυτα περί ιδεολογίες ειναι ανθρωπινό κατασκεύασμα! και έχει αλλες προεκτάσεις το θέμα! που ξεπερνάει και την φαντασία του μέσου θνητού! τροφή για σκέψη για όσους έχουν νόηση στοιχειά υπάρχουν πάντως! άπλα εχουν κλειστά τα μάτια και δεν τα βλέπουν!...... ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

4σχόλια:

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, αλλά...!!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Καλό ειναι να ξέρεις, αλλά όταν το ισχυρίζεσαι δημοσίως, τότε πρέπει απαραίτητα και να το αποδείξεις. Και ξέρεις γιατί........

1,61

no imageΑνώνυμος

εντάξει, άμα είναι να θέσεις σε κίνδυνο την προσωπική σου ασφάλεια με το να αναπτύξεις κάποιο θέμα δεν το συζητάω.

1,61

no imageΑνώνυμος

Άσχετο. Έχετε προσέξει ότι γενικά οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα;

no imageΑνώνυμος

@ Ανώνυμος 11:20 μ.μ
Ναι, αλλά έχει κάποια ιδιαίτερη εξήγηση αυτό κι αν ναι ποιά? Η είναι μια απλή διαπίστωση ?


1,61

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats