1 Απρ 2017

Τα (ιερό)ΣΟΛΥΜΑ Ιεροσόλυμα ηταν Ελληνικά με Ναό στον Θεό Δία !

Τα (ιερό)ΣΟΛΥΜΑ  Ιεροσόλυμα ηταν Ελληνικά με Ναό στον Θεό Δία !

Το γεγονός πως τα Ιεροσόλυμα, πριν από την κατάληψή τους από τον βασιλιά των Εβραίων Δαυίδ, ήταν ελληνική πόλη, μας το μαρτυρούν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς.Ακόμα και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος αποκαλεί την πόλη με το πραγματικό της όνομα, “Σόλυμα”. Όμως ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών.

“Απ’αυτούς οι Κάρες ήλθαν στην Ήπειρο από τα νησιά, γιατί παλαιότερα ήσαν υπήκοοι του Μίνωα, με το όνομα Λέλεγες και κατοικούσαν στα νησιά.. Όσο για τους Λυκίους, η παλιά τους καταγωγή είναι κρητική. Φιλονείκησαν όμως για την βασιλεία της Κρήτης με τα παιδιά της Ευρώπης, ο Σαρπηδών και ο Μίνως. Στην διαμάχη επεκράτησε ο Μίνως και έδιωξε τον Σαρπηδόνα μαζί με τους οπαδούς του. Εκείνοι, όταν τους έδιωξε, πήγαν στην Ασία, στην περιοχή της Μιλυάδος. Γιατί η χώρα που σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι, παλιά λεγόταν Μιλυάς και οι Μιλύες ονομάζονταν τότε Σόλυμοι”.

Αργότερα οι Σόλυμοι εποίκησαν την χώρα της Παλαιστίνης, όπου ίδρυσαν την πόλη στους πρόποδες του όρους Σιών. Το όνομα Σιών προέρχεται κι αυτό από την δωρική λέξη “σιός”, που σημαίνει Θεός. Στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό του πολιούχου θεού της πόλεος, του μεγίστου θεού των ελλήνων. Ο ναός ονομάσθηκε “Διός Σολυμέως”.

Αργότερα μετά την κατάληψη της πόλεως το 1026π.χ. από τον Δαυίδ, γκρέμισαν το ναό του Διός, στα ερείπια του οποίου έκτισε ο Σολομών τον περιώνυμο ναό του, όπου και μετέφερε την “κιβωτό της διαθήκης”. Τα Σόλυμα οι εβραίοι στην Π.Δ. τα αποκαλούν Σαλήμ ή Γιερούσαλαημ, εξ ου και Ιεροσόλυμα. Γράφει ο Ιώσηπος στην “Ιουδαϊκή αρχαιολογία” του:

“Επειδή επί της εποχής του Αβραάμ του προγόνου μας, η πόλη λεγόταν Σόλυμα. Πολλοί λένε ότι και ο Όμηρος τα αποκαλεί Σόλυμα. Την δε προσωνυμία “Ιερό” οι Εβραίοι έβαλαν αργότερα. Ήταν κατά την εποχή που με την στρατιά του Ιησού κατά των Χαναναίων και του πολέμου, κατά τον οποίο οι Χαναναίοι κράτησαν (την πόλη), που (ο Ιησούς) κατένειμε στους Εβραίους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διώξουν (τους Χαναναίους), από τα Ιεροσόλυμα, μέχρι που την πολιόρκησε ο Δαυίδ..”.

Πολύ αργότερα, κατά την ελληνιστική εποχή, η πόλη ήταν αμιγώς εβραιοκατοικούμενη, όμως “πόλις” με βάση τα ελληνικά κριτήρια δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή, επειδή δεν είχε ούτε δήμο, ούτε βουλή, ούτε τις κύριες προϋποθέσεις για να έχει τα δικαιώματα της πόλεως. Δεν είχε ούτε γυμναστήριο, ούτε εφηβείο, ούτε σχολείο, ούτε αγορά. Μόνο όταν ο ελληνοτραφής αρχιερέας της πόλεως Ιάσων δημιούργησε αργότερα εκείνες τις προϋποθέσεις, της απένειμε ο Αντίοχος Γ’ το δικαίωμα να αποκαλείται “πόλις”.

Αυτή όμως η επαναστροφή της παλαιάς πρωτεύουσαν των εβραίων σε ελληνική πόλη, εξαγρίωσε τους Μακκαβαίους, που ξεσηκώθηκαν κατά των ελληνικών πόλεων, με τις γνωστές από την ιστορία βιαιοπραγίες, που κράτησαν πάνω από έναν αιώνα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

2σχόλια:

Τα (ιερό)ΣΟΛΥΜΑ Ιεροσόλυμα ηταν Ελληνικά με Ναό στον Θεό Δία !
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

ΜΑ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΗΤΑΝ.ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑ.ΦΩΝΑΖΩ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΜΥΗΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΒΑΔΑ ΤΩΝ Η.Π.Α ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝΕ .ΟΙ ΙΝΚΑΣ Κ Η ΜΑΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΑΝΔΡΟ ΠΑΝΤΟΥ.ΤΥΧΑΙΟ;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΠΕΛΟ.ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΓΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΛΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ;ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥΣ;Η ΣΤΟ ΑΦΡΙΚΑ ΜΠΑΙ ΝΑ'Ι'Τ;.ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!ΜΑΖΕΨΕ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΟΜΑΔΑ.ΠΑΛΕΥΕ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΖΕΡΕΜΕΔΕΣ.Κ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΜΑΖΟΞΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟΥ ΜΩΥΣΗ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!
ΞΕΝΙΑ

no imageΑνώνυμος

Υ.Γ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.ΜΑΡΙΑ=ΜΑ-ΡΕΑ=ΜΑ-ΡΕΙΑ=ΜΑΡΙΑ.ΤΟ ΜΑ-ΡΕΑ ΘΑ ΠΕΙ ΜΑΝΑ ΡΕΑ.ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΑ.ΤΟ ΜΑΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΩΜΗΤΩΡ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ ΤΟ ΜΑΡΕ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΡΕ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ.ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΟΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΘΕΩΜΗΤΩΡ.ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΟΥ.
ΞΕΝΙΑ

+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: