22 Απρ 2017

Οι Σέρβοι προειδοποιούν ευθέως τα Τίρανα: «Μεγάλη Αλβανία» σημαίνει βαλκανικός πόλεμος

Οι Σέρβοι προειδοποιούν ευθέως τα Τίρανα: «Μεγάλη Αλβανία» σημαίνει βαλκανικός πόλεμος

Σέρβος υπουργός προειδοποίησε ευθέως την Αλβανία με πόλεμο, σύμφωνα με τις εφημερίδες των Σκοπίων.

Αλβανοί αξιωματούχοι, με πρώτο και καλύτερο τον Έντι Ράμα, «προειδοποίησαν» την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι εάν δεν γίνουν μέλη της θα προχωρήσουν στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Πράγμα που όπως δεν έκρυψαν σημαίνει ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο), το οποίο όμως ακόμα τυπικά παραμένει έδαφος της Σερβίας.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα DNEVNIK: «Ο Σέρβος Υπουργός Αλεξάνταρ Βούλιν στην DNEVNIK: “Μεγάλη Αλβανία” σημαίνει βαλκανικός πόλεμος. Εάν οι Βρυξέλλες συνεχίσουν να σιωπούν θα είναι υπεύθυνες για τις επιπτώσεις».

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, και ακολούθως του Προέδρου του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, περί ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο, έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Ο Έντι Ράμα, υπενθυμίζει η σκοπιανή εφημερίδα, σε δηλώσεις του στο POLITICO, ανέφερε ότι η απομάκρυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων ενδέχεται να οδηγήσει σε μία «μικρή ένωση» της Αλβανίας με το Κόσοβο.

Ακολούθως, συμπληρώνει η εφημερίδα, και ο Πρόεδρος του Κοσόβου Θάτσι, σε δηλώσεις του στο RADIO FREE EUROPE, τόνισε ότι, εφόσον η ΕΕ κλείσει τις πόρτες της για το Κόσοβο, όλοι οι Αλβανοί της περιοχής θα ζουν σε ένα ενιαίο κράτος για να συνεχιστεί περαιτέρω η ενσωμάτωση στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, αναφέρει εν συνεχεία η εφημερίδα, κληθείς από την DNEVNIK να σχολιάσει επί των συγκεκριμένων δηλώσεων Ράμα και Θάτσι, τόνισε ότι το γεγονός πως οι Βρυξέλλες δεν καταδικάζουν αυτού του είδους τις δηλώσεις και δεν αντιδρούν, ουσιαστικά σημαίνει ότι επιτρέπουν να προκληθεί βαλκανικός πόλεμος, ο οποίος συνιστά τη μοναδική οδό προς την υλοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

«Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με βαλκανικό πόλεμο. Οι Βρυξέλλες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, διότι, εάν δεν σκοπεύουν να καταδικάσουν το σχέδιο των Τιράνων και της Πρίστινας, θα πρέπει να θέσουν εις γνώση τους ότι για αυτού του είδους την συμπεριφορά θα υπάρξουν κυρώσεις. Ειδάλλως, θα είναι υπεύθυνες (οι Βρυξέλλες) για όλες τις μελλοντικές εξελίξεις», δήλωσε ο Βούλιν, προσθέτοντας ότι είναι αναμενόμενο το ότι ο Χασίμ Θάτσι επιτρέπει στον εαυτό του να προαναγγείλει βαλκανικό πόλεμο, αφού η αντίδραση των Βρυξελλών μετά τις δηλώσεις Ράμα είναι ήπια και μάλιστα με δόση κατανόησης.

Επιπρόσθετα, τηλεγράφημα του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων MIA αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σχολιάζοντας επί των δηλώσεων για πιθανή ενοποίηση της Αλβανίας με το Κόσοβο, έκρινε ότι οι Αλβανοί πολιτικοί αποτελούν απειλή για την ειρήνη και την σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Κατά τον Ντάτσιτς, σημειώνει το τηλεγράφημα, «οι συντονισμένες δηλώσεις» του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα και του Προέδρου του Κοσόβου Θάτσι, καθώς και του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της αλβανικής μειονότητας στη Σερβία, Μουσλίου, καταδεικνύουν ότι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» αποτελεί κοινό στόχο όλων των Αλβανών.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι Σέρβοι προειδοποιούν ευθέως τα Τίρανα: «Μεγάλη Αλβανία» σημαίνει βαλκανικός πόλεμος
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: