16 Απρ 2017

Πως 96.000.000 μπαλάκια θα σώσουν το Λος Άντζελες

Πως 96.000.000 μπαλάκια θα σώσουν το Λος Άντζελες

Οι δημοτικές αρχές του Λος Άντζελες ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση 96 εκατομμυρίων πλαστικών σφαιρίδιων γεμισμένων με νερό σε δεξαμενή της πόλης, σε μία κίνηση η οποία θα εμποδίζει το νερό από το να εξατμιστεί και θα προστατεύει τη δεξαμενή από σκόνη, βροχή, πτηνά και χημικές αλλαγές.

Το καινοτόμο έργο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος 31 εκατομμυρίων ευρώ με αντικείμενο την προστασία της παροχής νερού της πόλης, εν μέσω της έντονης κρίσης νερού στην Καλιφόρνια.

Το Λος Άντζελες είναι η πρώτη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που χρησιμοποιεί τα μαύρα πλαστικά μπαλάκια διαμέτρου 10 εκατοστών, γεμισμένα με νερό. Πρόκειται για κούφιες σφαίρες πολυαιθυλενίου, επικαλυμμένες με μια χημική ουσία που εμποδίζει τη διείσδυση της υπεριώδους ακτινοβολίας και βοηθά τις σφαίρες να διαρκέσουν για διάστημα έως και 25 ετών.

«Είναι ένας συνδυασμός μηχανικής και κοινής λογικής. Εξοικονομήσαμε πολλά χρήματα και κάναμε όλα τα σωστά πράγματα», δήλωσε η επικεφαλής υδάτινης διαχείρισης του δήμου, Μάρσι Έντουαρντς.

«Οι μπάλες θα εξοικονομήσουν 300 εκατομμύρια γαλόνια νερού, που διαφορετικά θα εξατμίζονται κάθε χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι. «Παρά το ότι πληρούμε τις ελάχιστες προδιαγραφές, θέλουμε να πάμε παραπέρα και να διαθέτουμε το πιο υγιεινό νερό που γίνεται, εξαπλώνοντας παντού αυτές τις μπάλες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη έχει ήδη μειώσει τη χρήση νερού κατά 13 τοις εκατό. Το κόστος των μαύρων σφαιριδίων, με μέση διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 χρόνια, ανήλθε στα 35 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο δήμος προβλέπει ότι θα εξοικονομηθούν έως και 300 εκατομμύρια δολάρια.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Πως 96.000.000 μπαλάκια θα σώσουν το Λος Άντζελες
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: