«Πάρτι κρεατοφαγίας» από την ένωση άθεων, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή!
«Πάρτι κρεατοφαγίας» από την ένωση άθεων, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή!

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση να οργανωθούν δείπνα κρεατοφαγίας σήμερα, ως ευθεία αμφισβήτηση του πένθους για το Θείο Δράμα και της νηστείας.Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει για ακόμη μια χρονιά η απόφαση της ένωσης άθεων να διοργανώσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας πάρτι γνωριμίας και κρεατοφαγίας τη Μεγάλη Παρασκευή προσκαλώντας όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον «Φανερό Δείπνο» όπως τον αποκαλούν.

Στην ιστοσελίδα τους έχουν αναρτήσει εδώ και λίγα 24ωρα ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: «Είναι ο καιρός των ανοιξιάτικων διακοπών και η Ένωση Αθέων σας προσκαλεί και φέτος στον Φανερό Δείπνο μας. Μια όμορφη παράδοση πλέον της χώρας μας που δεν απαιτεί κρατική δεισιδαιμονία και κρατικές δαπάνες.

Απέχουμε μόνο από το πένθος και τη νηστεία και όχι από τη λογική, και ειδικά όχι με βάση εντολές εκπροσώπων υποτιθέμενων υπερφυσικών όντων. Κρεατοφάγοι, αποκλειστικοί χορτοφάγοι και όλοι/ες ενδιάμεσα, είσαστε όλοι καλοδεχούμενοι. Δεν θα υπάρχει ενιαίο μενού ή προκαθορισμένο κόστος, μπορείτε να παραγγείλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας. Ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!

Ο επικεφαλής της ομάδας κ. Φώτης Φραγκόπουλος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι «η συγκέντρωση αυτή γίνεται γιατί είναι η αρχή των ανοιξιάτικων διακοπών. Ένας σημαντικός λόγος που το κάνουμε είναι ότι μπορούμε γιατί δεν είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες της γνώμης ότι πρέπει να πενθούν μια συγκεκριμένη ημέρα, ούτε είναι κάτι που έχει επιβληθεί από τον αυτοκράτορα. Γίνεται για να δείξουμε ότι όλοι έχουμε μια επιλογή. Και μπορεί οι κύκλοι της Εκκλησίας να μιλούν για προσβολή, αλλά οι ίδιοι κύκλοι έχουν ξεκινήσει αυτή την αναστάτωση. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως προσβάλλεται κάποιος από κάτι που κάνει κάποιος άλλος. Προσβολή ίσως θα ήταν αν πηγαίναμε να επιβάλλουμε σε κάποιον να μη νηστέψει για παράδειγμα»

Η ένωση άθεων ιδρύθηκε το 2010, ενώ το 2012 αναγνωρίστηκε ως σωματείο από το Πρωτοδικείο. Σήμερα αριθμεί 1850 μέλη σε όλη την Ελλάδα και σκοπός του σωματείου είναι ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας και η προώθηση του αθεϊσμού και η απαλλαγή από τις δεισιδαιμονίες.

Η απόφαση του σωματείου αυτού για δείπνο τη Μεγάλη Παρασκευή έχει προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων Ελλήνων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Ξάνθης τονίζεται πως «όσοι στεγάσουν μια τέτοια εκδήλωση αποκόπτουν στην πράξη τον εαυτό τους από την Εκκλησία». Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ένωση Αθέων Ελλάδος με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της καθώς και σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε «Φανερό Δείπνο», καλώντας σε κρεοφαγία την Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα προτίθεται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση και στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς όμως να δίνει δημόσια τα στοιχεία για το πού θα πραγματοποιηθεί αυτή.

Είναι εύλογο για τον κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως πως μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί πρόκλησή όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για το δημόσιο αίσθημα ευρύτερα. Μόλις που είναι ανάγκη να τονιστεί ότι όσοι στεγάσουν μια τέτοια εκδήλωση αποκόπτουν στην πράξη τον εαυτό τους από την Εκκλησία, εφ΄ όσον είναι χριστιανοί ενώ, αν δεν πιστεύουν περιφρονούν καταφανώς τη θρησκεία των συμπολιτών τους».

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Μια χαρά. Αυτοί τρώνε και δεν πιστεύουν. Εμείς τρώμε και πιστεύουμε.
Μην γράφεις ολόκληρα κατεβατά για 15 άτομα που έχουν ως επιλογή να προκαλούν.
Αύριο δηλαδή Κυριακή που θα φάνε αρνί οι χριστιανοί, αυτοί τι θα φάνε, ραδίκια?
Δεν υπάρχει χομεινισμός που θέλουν να παρουσιάσουν. Δεν υπάρχει πιο ελεύθερη κοινωνία από τη Δυτική κοινωνία.
Δεν σε περιορίζει σε τίποτα. Ούτε η εκκλησία σε περιορίζει να φας. Αμα θες τρώς χωρίς να σε τιμωρήσει κανείς. Αν θες ακολουθείς το πρόγραμμα της εκκλησίας, αν θες όχι. Δεν σου μιλάει κανείς. Είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις.
Μπορείς να κάψεις τα χριστιανικά βιβλία, μπορείς να βρίζεις ελεύθερα τον Χριστό όσο θέλεις, μπορείς να ανεβάζεις υβριστικά έργα, να εκδίδεις υβριστικά βιβλία, να αναρτάς ότι άρθρα θέλεις, χωρίς να σε πειράζει κανείς.
Ας πάνε οι κλανιάρες αυτές να να πράξουν τα ανάλογα σε Μωαμεθανικό κράτος εναντίον της εκεί θρησκείας σε γιορτή θρησκευτική για να δούμε αν θα τις ξεμ@υνιάσουν ή όχι επί τόπου..

1,61

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications