23 Απρ 2017

Houston Stewart Chamberlain: Η εθνική ενότητα συνδέεται με τους δεσμούς αίματος

Houston Stewart Chamberlain: Η εθνική ενότητα συνδέεται με τους δεσμούς αίματος

"Η ισχυρή εθνική ενότητα είναι η καλύτερη προστασία ώστε να μην πάρουμε λάθος δρόμο: σημαίνει κοινές μνήμες, κοινές ελπίδες, κοινή πνευματική υπόσταση· διατηρεί σφιχτά τον υπάρχοντα δεσμό του αίματος και μας παρακινεί να τον κάνουμε ακόμα ισχυρότερο."

Houston Stewart Chamberlain, The Foundations of the Nineteenth Century

Ο Αγγλο-γερμανός συγγραφέας απετέλεσε μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες που προώθησαν την φυλετική ιδεολογία. Τις βασικότερες επιδράσεις για την ιδεολογία του τις έλαβε από τον Βάγκνερ και τον Γκομπινώ, τους οποίους και θαύμαζε.

Στο βιβλίο του The Foundations of the Nineteenth Century ανέλυσε την κοσμοθεώρησή του. Εντοπίζει την φυλή ως το κλειδί της ιστορίας και τη βάση του πολιτισμού. Οι απόψεις του Chamberlain απέκτησαν...τεράστιο έρεισμα στην Ευρώπη και ειδικά στη Γερμανία, καθώς μάλιστα εξέφραζε Νορδικιστικές τάσεις. Ο Γερμανός Αυτοκράτωρ Wilhelm II θαύμασε το έργο του, τον κάλεσε να τον γνωρίσει και έκτοτε οι δυο τους διατήρησαν ισχυρό δεσμό φιλίας.

Μάλιστα, ο Αυτοκράτορας μοίραζε το βιβλίο στους αξιωματικούς του Γερμανικού στρατού. Ο Chamberlain έγινε κατά κάποιον τρόπο ο μέντορας του Αυτοκράτορα και διαμορφωτής της κοσμοαντίληψης του Δεύτερου Ράιχ.

Στο απόσπασμα, ο Chamberlain υπογραμμίζει την σημασία της εθνικής ενότητας. Εκτός από κοινές μνήμες, κοινές ελπίδες και κοινές πνευματικές ανησυχίες, η εθνική συνείδηση συνδέεται με κάτι πολύ βαθύτερο.

Η εθνική ενότητα βασίζεται στους κοινούς δεσμούς του αίματος. Όσο πιο ισχυρός ο δεσμός του αίματος, τόσο πιο ισχυρή η εθνική ενότητα.
Πηγή fyletika

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Houston Stewart Chamberlain: Η εθνική ενότητα συνδέεται με τους δεσμούς αίματος
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats