19 Απρ 2017

Η Ελλάδα που κοιμάται όρθια ενώ δίπλα γίνεται το έλα να δεις..

Η Ελλάδα που κοιμάται όρθια ενώ δίπλα γίνεται το έλα να δεις..

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει σειρά έργων που έλαχε να ολοκληρωθούν επί των ημερών και αναζητείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ασχολείται με το "μείζον" της Κατερίνας Παπακώστα, τριγύρω λαμβάνει χώρα σειρά ιστορικών γεγονότων.

Του Στρατή Μαζίδη

Η Μεγάλη Βρετανία εξέρχεται της Ε.Ε. ανοίγοντας πλέον διάπλατα την πόρτα της διάλυσης της τελευταία,

Στη Γαλλία το δίδυμο Λεπέν - Μελανσόν είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών, γεγονός που θα οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρωζώνη. Ακόμη και αν δεν εκλεγεί τώρα πρόεδρος η Λεπέν, αν συνεχιστεί η ίδια οικονομική πολιτική και ενταθεί ο ισλαμικός εξτρεμισμός, δύσκολα δε θα εκλεγεί την επόμενη φορά.

Η χώρα μας όμως δε διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο διαφυγής από το ευρωνόμισμα και ας παραμένει πάντα η πρώτη προς αποχώρηση υποψήφια χώρα.

Στα δε γεωπολιτικά δεν πάμε πίσω.

Η Τουρκία βρίσκεται σε μια διαρκή περίοδο αποσταθεροποίησης. Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν ανησυχία. Τι θα συμβεί αν πχ ξεσπάσει μια εμφύλια σύρραξη στη γειτονική χώρα; Πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα στο βούλιαγμα των πιθανών προσφύγων;

Η Αλβανία βιώνει και αυτή μια έντονη πολιτική περίοδο με δημοσιεύματα για δολοφονία του αρχηγού της αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαρκής διωγμός της ελληνικής μειονότητας.

Τα γειτονικά Σκόπια βρίσκονται και αυτά ένα βήμα πριν τη διάλυση και την εσωτερική αντιπαράθεση Σλάβων και Αλβανών. Ανάμεσά τους υπάρχουν και περίπου 200.000 Ελληνες.

Στο Κόσσοβο η κατάσταση παρουσιάζεται εκ νέου ασταθής.

Ποιο είναι το ελληνικό σχέδιο για όλα αυτά; Πώς προστατεύει η Ελλάδα τη μειονότητα στη βόρεια Ηπειρο; Τι θα κάνει για να αγκαλιάσει και να υιοθετήσει επιτέλους τους ελληνικής καταγωγής Σκοπιανούς;

Στη δε Συρία διεξάγεται ένας πόλεμος, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να διακρίνονται για την ασχετοσύνη τους σε ό,τι τον αφορά. Εκδιώξαμε την πρέσβειρα της χώρας και δείχνουμε "κατανόηση" σε βομβαρδισμούς στηριγμένους σε προβοκάτσιες προς όφελος των αποκεφαλιστών.

Σε μια ιδιαίτερη ιστορική περίοδο η Ελλάδα εισέρχεται ως ακυβέρνητο καράβι του οποίου το πλήρωμα ασχολείται με ανοησίες, όπως το κόψιμο μιας ακόμη κορδέλας, η επινόηση φανταστικών εχθρών και η έκφραση πίστης στους ξένους επικυρίαρχους.

Η Ελλάδα που κοιμάται όρθια ενώ δίπλα γίνεται το "έλα να δεις"... πηγή-freepen.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η Ελλάδα που κοιμάται όρθια ενώ δίπλα γίνεται το έλα να δεις..
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: