2 Απρ 2017

Ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός ελληνικού εδάφους – Ποια είναι η επιχείρηση «Καταιγίδα»

Ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός ελληνικού εδάφους – Ποια είναι η επιχείρηση «Καταιγίδα»

Ο Αμπτνουλάχ Μποζκούρτ, πρώην διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Zaman σε αποκλειστική συνέντευξη αποκαλύπτει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν είναι έτοιμος για στρατιωτική επιχείρηση εντός ελληνικού εδάφους, χωρίς να καταλογίζει ο ίδιος συγκεκριμένη περιοχή αλλά πιθανόν αναφέρεται σε ελληνική νήσο ή βραχονησίδα.

«Και τα δύο είναι πιθανά, τόσο ένα θερμό επεισόδιο Ελλάδος –Τουρκίας όσο και ένα «ατύχημα». Ο Ερντογάν υιοθετεί τακτικές «ακροσφαλούς διπλωματίας» (brinkmanship) με στόχο να αντλήσει πολιτικό ,όφελος .

Σε αυτό το πλαίσιο είναι πρόθυμος να ρισκάρει και να ανεβάσει την ένταση καθώς και να προχωρήσει σε μυστικές επιχειρήσεις σε ελληνικό έδαφος.

Δεν πιστεύω ότι θέλει να οδηγήσει την Τουρκία σε ένα πόλεμο με την Ελλάδα. Όταν κάποιος ωστόσο τα κάνει όλα αυτά υπάρχει κίνδυνος πολλά πράγματα να πάνε στραβά και να βρεθεί ξαφνικά ενώπιον ατυχημάτων ή καταστάσεων που δεν έχει προγραμματίσει», συνεχίζει ο πρώην διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας ο οποίος ζει στην Σουηδία .

«Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ότι οι κανόνες εμπλοκής εφαρμόζονται από ανθρώπους στο πεδίο της δράσης. Αρκεί ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να καταρριφθεί ένα μαχητικό αεροσκάφος όπως συνέβη με το ρωσικό SU-24 στην Συρία.

Η ουσία όμως και το πιο επικίνδυνο είναι το σχέδιο «επιχείρηση Καταιγίδα» (Oraj), που διαμορφώθηκε το 2003 από εθνικιστές στρατηγούς (φίλους του Ερντογάν σήμερα), και το οποίο είχε στόχο την κατακόρυφη αύξηση των πτήσεων πάνω από το Αιγαίο με στόχο να καταρριφθεί τουρκικό F-16 από ελληνικό μαχητικό μετά από στημένη προβοκάτσια.

Είχαν προβλέψει (οι Τούρκοι επιτελείς) ακόμη και την περίπτωση που τα ελληνικά αεροσκάφη δεν θα «παρασύρονταν» από την πρόκληση και τότε την «δουλειά» θα την αναλάμβανε ένας Τούρκος «ειδικός πιλότος» που θα κατέρριπτε αυτός τον «συνάδελφο του», για να κατηγορηθεί στην συνέχει η ελληνική πλευρά .

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός ελληνικού εδάφους – Ποια είναι η επιχείρηση «Καταιγίδα»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats