Εργαζόμενοι στη Σουηδία δέχτηκαν να τους εμφυτεύσουν μικροτσίπ
Εργαζόμενοι στη Σουηδία δέχτηκαν να τους εμφυτεύσουν μικροτσίπ

150 εργαζόμενοι της σουηδικής εταιρείας Epicenter δέχτηκαν να βάλουν ένα μικροτσίπ, όσο ένας κόκκος ρυζιού, στο χέρι τους το οποίο λειτουργεί ως κωδικός πρόσβασης εισόδου της εταιρείας ή ακόμα και ως πιστωτική κάρτα. Το μικροτσίπ εμφυτεύεται με ένεση μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη και μέσα σε δευτερόλεπτα ο εργαζόμενος είναι υπό τον έλεγχο των αφεντικών.

Κι αυτό γιατί η διεύθυνση θα μπορεί να ενημερώνεται μεταξύ άλλων για τον αριθμό των διαλειμμάτων των εργαζομένων στην τουαλέτα αλλά και τις ώρες που εργάζονται. Η τεχνολογία αυτή υπόσχεται ευκολία: πόρτες ανοίγουν χωρίς την παραμικρή κίνηση από αυτόν που περνά, χειρισμός εκτυπωτών και άλλων ηλεκτρονικών μηχανών, ακόμη και αγορά smoothies με την κίνηση ενός χεριού.

“Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορώ να σκεφτώ είναι η ευκολία” λέει ο Mesterton, συνιδρυτής και CEO της Epicenter στο Associated Press. “Αντικαθιστά πολλά πράγματα που έχεις, συσκευές επικοινωνίας, πιστωτικές κάρτες ή κλειδιά” προσθέτει.

Η τεχνολογία των εμφυτευμάτων είναι γνωστή εδώ και χρόνια: τα μικροτσίπ που βάζουμε στα κατοικίδια μας ή αυτά που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να ελέγχουν τις παραγγελίες που διανέμονται.

Τα μικροτσίπ έχουν δοκιμαστεί και δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα υγείας και καμία παρενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Από ηθικής απόψεως όμως, τα ζητήματα είναι πολλά… και αναπάντητα.

“Φυσικά το να βάλεις κάποιο αντικείμενο στο σώμα σου είναι ένα μεγάλο βήμα και ήταν και για μένα μεγάλο βήμα” λέει ο Mesterton και παραδέχεται πως είχε αμφιβολίες. “Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι εμφυτεύουν αντικείμενα στο σώμα τους, όπως οι βηματοδότες και άλλες συσκευές για την καρδιά. Και αυτό, με κάποιο τρόπο, είναι πιο σοβαρό από ένα μικρό τσιπ που επικοινωνεί με συσκευές” συνεχίζει.

Το Epicenter φιλοξενεί στους κόλπους του 100 εταιρείες και περισσότερους από 2000 εργαζομένους. Τα μικροτσίπ λειτουργούν με την τεχνολογία ίδια τεχνολογία που λειτουργούν οι ανέπαφες συναλλαγές, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Ο μικροβιολόγος Ben Libberton, του Karolinska Institute της Στοκχόλμης, προειδοποίησε πάντως ότι οι χάκερς θα μπορούσαν να έχουν επικίνδυνη πρόσβαση σε πολύ προσωπικά δεδομένα μέσω αυτών των μικροτσίπ.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Θέλω μια διευκρίνιση: Αυτοί που δέχθηκαν το τσιπ ήταν Σουηδοί γνήσιοι ή μετανάστες?
Γιατί η χρησιμοποίηση μεταναστών είναι μέσα στο σχέδιο για την επιβολή του τσιπ, αφού προκειμένου να μείνουν εκεί κάνουν ότι τους πουν και δεν τους αφορά και θρησκευτικά το θέμα αφού η θρησκεία τους δεν αναφέρεται σε χάραγμα που εμείς έχουμε ταυτίσει με το τσίπ.

1,61

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications