Εκπληκτικό βίντεο ανεφοδιασμού B-2 stealth βομβαρδιστικού
Εκπληκτικό βίντεο ανεφοδιασμού B-2 stealth βομβαρδιστικού

Το Northrop Grumman B-2 Spirit (γνωστό και ως Stealth Bomber, απευθείας κλεμμένο απο την Ναζιστική Γερμανία, οπως την ξέρουν και τους πρωτοπόρους κλάσης ανώτερους ναζι!οπως τους έχουν μάθει! εγώ ξέρω οτι ηταν καθαρή δωρική φυλή πάντως!χρυσό γένος, γιαυτό σχεδόν τα παντα ειναι απο αυτούς μετά τον μεσαίωνα!) είναι ένα "Αμερικανικό" στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος, το οποίο διαθέτει τεχνολογία χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) και έχει σχεδιαστεί να διεισδύει σε πυκνές αντιαεροπορικές άμυνες ενώ είναι σε θέση να μεταφέρει συμβατικά και πυρηνικά όπλα.

Το βομβαρδιστικό έχει πλήρωμα δύο πιλοτών και μπορεί να μεταφέρει έως και ογδόντα βόμβες των 500 λιβρών (230 κιλά) κλάσης JDAM GPS, ή δεκαέξι B83 πυρηνικές βόμβες των 2.400 λιβρών (1.100 κιλά).

Το Β-2 είναι τα μόνο stealth αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει μεγάλο φορτίο όπλων αέρος-επιφανείας.

Αν και αρχικά είχε σχεδιαστεί κυρίως ως πυρηνικό βομβαρδιστικό,χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μάχη για να ρίξει συμβατικές βόμβες στη Σερβία κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου το 1999, και η χρήση του συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο ανεφοδιασμού:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications