Αλλαγές στην Ιστορία από το Δημοτικό έως το Λύκειο! ξανά γράφουν την ιστορία στα μετρά τους για να βγαίνουν αμόρφωτα και πρόβατα
Αλλαγές στην Ιστορία από το Δημοτικό έως το Λύκειο! ξανά γράφουν την ιστορία στα μετρά τους για να βγαίνουν αμόρφωτα και πρόβατα

Ριζικές αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό έως και το λύκειο, προτείνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).... Οι μασόνοι στο υπουργείο προπαγάνδας και χειραγώγησης/λοβοτομής, γνωστο και ως Υπουργείο παιδείας...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΚΩΣΤΑ ΠΛΕΥΡΗ ΤΟ 2014 ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ "ΗΡΩΕΣ" ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ!ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ! ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΊΤΙΚΗ! Να γιατι δεν έχει αντικειμενική γνώση η πλειοψηφία ! η καλύτερη χειραγώγηση και πλύση εγκεφάλου ειναι απο τα σχολεία! Δεν ειναι και τυχαίο οτι οι περισσότεροι "καθηγητές" ειναι αριστεροί κομμουνιστές (δεν ειναι Έλληνες καν ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ) και έχουν γράψει απο 10 βιβλία ο καθένας! τα γνωστά παραμυθία περί ναζι, και υπέρ κομμουνιστών! εσεις τι δάσκαλους έχετε?

Ειδικότερα, στην 50σέλιδη πρότασή του για την Ιστορία (πρόταση που ταυτίζεται με αυτήν που είχε κανει και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου), το ΙΕΠ προτείνει, για παράδειγμα, για τη Δ’ Δημοτικού αντί για Αρχαία Ελληνική Ιστορία να διδάσκεται οικογενειακή, προφορική και τοπική ιστορία.

Στην Ε’ Δημοτικού προτείνεται να διδάσκεται η ιστορία από την προϊστορική εποχή μέχρι την ελληνιστική και ρωμαϊκή Εποχή και την εποχή του Χριστιανισμού - έμφαση σε σημαντικές κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές όπως για παράδειγμα ο πόλεμος, η ειρήνη, η δουλεία και η θέση της γυναίκας.

Όσον αφορά στην ΣΤ' Δημοτικού προτείνει την αφαίρεση της παρουσίασης των στρατιωτικών γεγονότων της ελληνικής επανάστασης και ζητά το μάθημα να αφορά στη διδασκαλία των βασικών κοινωνικών χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινωνίας όπως η εκβιομηχάνιση και ο εκσυχρονισμός. Για τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης προτείνει θεματικό φάκελο με τίτλο «Επώνυμοι και ανώνυμοι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης. Η καθημερινή ζωή των επαναστατημένων. Συνήθειες και πρακτικές».

Αλλαγές προτείνονται και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, μία από τις πιο ριζικές όμως είναι αυτή για την Α΄ Λυκείου όπου αντί για τη διδασκαλία των προϊστορικών πολιτισμών της Ανατολής ως την εποχή του Ιουστινιανού η πρόταση του ΙΕΠ θέλει η ύλη να αφορά στην περίοδο από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και σήμερα. Η πρόταση θέλει το πρώτο κεφάλαιο του νέου βιβλίου να έχει τίτλο «Ο καπιταλισμός ως παγκόσμιο σύστημα 1880-1914». Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα διδάσκονται για το πως εδραιώθηκε η νεωτερικότητα, για τον κόσμο της εργασίας, την αποικιοκρατία, τον ιμπεριαλισμο, το συνδικαλιστικό κίνημα, τον αγώνα για τη χειραφέτηση των γυναικών και άλλα(ο κομμουνισμός δεν κατέρρευσε πότε αλλα έγινε αριστερισμός!!!!)

Σύμφωνα με την ίδια πρόταση για την Α’ Λυκείου, στο τελευταίο κεφάλαιο προτείνεται η διδασκαλία για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, την παγκοσμιοποίηση, τη διεύρυνση της ΕΕ, την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και την εγκατάλειψη του κράτους πρόνοιας. Παράλληλα θα γίνονται αναφορές στις νέες συγκρούσεις, τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο στον Κόλπο, τον θρησκευτικό ριζοσπαστισμό, ενώ η διδασκαλία θα αφορά και σε θέματα όπως ο ΟΗΕ και οι αλλαγές στην ενημέρωση.

Επί της ουσίας το ΙΕΠ προτείνει να μην επαναλαμβάνεται η επανάληψη των ιστορικών κύκλων, ειδικότερα της αρχαίας, της μεσαιωνική και της νεότερης εποχής καθώς όπως τονίζει διδάσκονται τρεις φορές, δηλαδή από μία φορά σε κάθε βαθμίδα, ενώ ζητά να περιοριστεί και η διδασκαλία των ιστορικών γεγονότων που αφορούν την ιστορία που εστιάζει σε πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική δράση των μεγάλων προσωπικοτήτων. Αντίθετα, προτείνει να ενισχυθούν τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα και η ιστορία της τέχνης.

Τέλος, το ΙΕΠ προτείνει να αυξηθεί κατά μια ώρα η διδασκαλία του μαθήματος σε όλες τις τάξεις από το Γυμνάσιο έως και τη Β’ Λυκείου.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Βλέπεις να αντιδρούν οι λαπάδες Έλληνες γονείς?
Δεν πειράζει θα εξαφανιστούν οι Νεοέλληνες μαζί με την αδιαφορία τους και τη δειλία που τους χαρακτηρίζει.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications