31 Μαρ 2017

Αρχίζει η φορολογία στα πάντα:Τέλος χρήσης 300 ευρώ ανά τριετία για μία φάρμα!

Αρχίζει η φορολογία στα πάντα:Τέλος χρήσης 300 ευρώ ανά τριετία για μία φάρμα!

Στα 300 ευρώ καθορίζεται το τέλος χρήσης που θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες πολυ-αγροκτημάτων ανά τριετία στον αρμόδιο πλέον φορέα, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», ώστε να κατοχυρώσουν το σήμα τόσο για τη «φάρμα» τους, όσο και για τα προϊόντα τους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Enikonomia.

Την ίδια στιγμή, ο ιδιοκτήτης της φάρμας μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.

Η κοινή υπουργική απόφαση, που φέρει τον τίτλο «Οροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία, λειτουργία και πιστοποίηση ενός πολυλειτουργικού αγροκτήματος», του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ τα επόμενα 24ωρα. Ο νέος αυτός θεσμός του «πολυλειτουργικού αγροκτήματος» λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Ιταλία και η Αυστρία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται θεαματικά το εισόδημα των αγροτών τους και να ενισχύεται η προώθηση των τοπικών τους προϊόντων.

Μέχρι τώρα ο καταναλωτής γνώριζε τα προϊόντα του γεωργού στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ τώρα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον γεωργό και το χωράφι που παράγει το συγκεκριμένο προϊόν. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το νέο αυτό αναπτυξιακό εργαλείο θα δώσει τη δυνατότητα στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους να αναπτύξουν στις εκτάσεις τους και άλλες δραστηριότητες: από μικρές μονάδες μεταποίησης των προϊόντων που παράγουν, χώρο εστίασης και εκπαίδευσης, αθλητικές δραστηριότητες, φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, μέχρι και λειτουργία αγροτουριστικής μονάδας έως δέκα δωματίων και με μέγιστη δυναμικότητα 40 κλίνες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αρχίζει η φορολογία στα πάντα:Τέλος χρήσης 300 ευρώ ανά τριετία για μία φάρμα!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: