Στην Ισπανία οι κεντρικοί τραπεζίτες οδηγούνται στην δικαιοσύνη με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά του λαού
Στην Ισπανία οι κεντρικοί τραπεζίτες οδηγούνται στην δικαιοσύνη με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά του λαού

Αλλάζουν ραγδαία τα «πράγματα» παντού στο κόσμο και πλέον το σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων πάει περίπατο εξαγριώνοντας τα αληθινά «αφεντικά» του πλανήτη, που βλέπουν να χάνουν ξανά.

Το πλάνο της οικονομικής υποδούλωσης στην Ευρώπη γυρνάει μπούμερανγκ με την Ισπανία να είναι η επόμενη χώρα που ακολουθεί το παράδειγμα της Ισλανδίας, στέλνοντας τους τραπεζίτες της στα δικαστήρια. Οι Ισπανοί μεγαλοτραπεζίτες διώκονται ως εγκληματίες και δεν αντιμετωπίζονται πλέον ως «προστατευόμενο είδος», αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

Όλοι αυτοί που συναίνεσαν, βοήθησαν, στην οικονομική κατρακύλα της χώρας οδηγούνται στο δικαστήριο και αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, αφού χρεώνονται με ιδιαίτερα αξιόποινες πράξεις εις βάρος του λαού της χώρας τους. Οι Ισπανικές αρχές ισχυρίζονται ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες ενθάρρυναν τους πολίτες να αγοράσουν μετοχές σε μια νέα τράπεζα που ήξεραν ότι η ίδια ήταν καταδικασμένη να φαλιρίσει, αλλά ήξεραν επίσης ότι θα διασωθεί από την κυβέρνηση και τους φορολογούμενους.

Το σύστημα αυτό επέτρεψε στους ίδιους να θησαυρίσουν αφήνοντας τον ισπανικό λαό με άδειες τσέπες δύο φορές. Ενώ οι κεντρικοί τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο γενικά θεωρούνται υπεράνω του νόμου, οι ισπανικές αρχές ανακάλυψαν ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια τεράστια εγκληματική επιχείρηση και είναι αποφασισμένες να καθίσουν στο σκαμνί κάθε τραπεζίτη που εμπλέκεται στο σκάνδαλο όπου και να ευρίσκεται .

Τουλάχιστον 65 μέλη της ομάδας διαχείρισης της τράπεζας Bankia συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου της και πρώην επικεφαλή του ΔΝΤ, Rodrigo Rato, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, φορολογική απάτη και υπεξαίρεση.

Απαιτώντας οι τραπεζίτες να υπόκεινται στους ίδιους νόμους όπως και το υπόλοιπο της κοινωνίας, η Ισπανία έχει ήδη επιλέξει μια πολύ διαφορετική στρατηγική στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου στις τράπεζες επιβλήθηκαν πρόστιμα με ονομαστικά ποσά, και οι διευθυντές και τα στελέχη γλίτωσαν την τιμωρία συνολικά.

Για αυτό οι έξι επικεφαλείς των κεντρικών τραπεζών κατηγορούνται για την έγκριση της δημόσιας λειτουργίας της τράπεζας Bankia το 2011, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των επιθεωρητών ότι ο τραπεζικός όμιλος ήταν «μη βιώσιμος». Αν και μέχρι στιγμής έχει κληθεί να καταθέσει ένας μάρτυρας, τα στοιχεία εναντίον των επτά πρώην δημόσιων «υπηρετών» φαίνονται αρκετά πειστικά.

Οι Ισπανοί άργησαν αρκετά αλλά κατανόησαν ότι η κρίση ήταν τεχνητή και προκλήθηκε από τον τζόγο που επέλεξαν κάποιοι μεγαλοπαράγοντες παγκοσμίως να παίξουν στην Ευρώπη, για να δεχθούμε στην συνέχεια όλα όσα θα επέβαλαν όπως την εισβολή εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων.Στην Ισπανία οι κεντρικοί τραπεζίτες οδηγούνται στην δικαιοσύνη με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά του λαού - Εικόνα0 Στην χώρα μας συμφωνήθηκε κατά αρχήν μια συμφωνία με τους δανειστές οι οποίοι για πρώτη φορά μίλησαν για αλλαγή μείγματος της οικονομικής πολιτικής.

Αυτή η στάση δεν υιοθετήθηκε τυχαία , διότι όλο το πολιτικό σκηνικό αλλάζει στην Ευρώπη και δεκάδες πολιτικοί, τραπεζίτες, αλλά και άλλοι θα βρεθούν σύντομα «πίσω από τα σίδερα».Για το ελληνικό χρέος και πως φτάσαμε έως εδώ έχουν γραφτεί πολλά , όταν όμως ανοίξουν πραγματικά δικαστικά τον «φάκελο» θα δούμε σημεία και τέρατα από πολύ κόσμο ο οποίος μπλέχτηκε για να οδηγηθούμε στα τρία μνημόνια. Το κατηγορητήριο θα είναι τόσο βαρύ ώστε να απαιτηθούν δεκάδες υπάλληλοι για να το φέρουν εις πέρας. Αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτό θα γίνει …και πολύ σύντομα μάλιστα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications