22 Μαρ 2017

Με διάταγμα Ν.Τραμπ οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία εξαγωγέα ισλαμικής τρομοκρατίας

Με διάταγμα Ν.Τραμπ οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία εξαγωγέα ισλαμικής τρομοκρατίας

Σε επίπεδο υψηλού κινδύνου για εξαγωγή ισλαμικής τρομοκρατίας έθεσε την Τουρκία ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ δίνοντας ένα ισχυρό κτύπημα στην τουρκική οικονομία και τον τουρκικό τουρισμό καθώς εξέδωσε διάταγμα με βάση το οποίο όσοι έρχονται από την Τουρκία και άλλες επτά μουσουλμανικές χώρες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές υπό τον φόβο ότι μέσα σε αυτές θα υπάρχει κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Το πλήγμα για την Τουρκία είναι πολύ μεγάλο καθώς επί της ουσίας ο Ν.Τραμπ απαγορεύει στους πολυάριθμους Αμερικανούς τουρίστες να ταξιδέψουν στην γείτονα χώρα (ουδείς τουρίστας πλέον δεν ταξιδεύει πουθενά χωρίς τα απαραίτητα gadgets) αλλά ακόμα σημαντικότερο γεωπολιτικά οι ΗΠΑ κατατάσσουν την Τουρκία σε επίπεδο rogue state που παράγει και εξάγει ισλαμική τρομοκρατία.

Υποβαθμίζει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και ανοίγει σαφές παράθυρο πλήρωσης του κενού από την Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε το πρόσφατο πολύ επιτυχημένο ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά στις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρ.Τίλερσον Ότι η Ελλάδα θα έχει σαφώς μεγαλύτερη στήριξη από τις ΗΠΑ επί κυβερνήσεως Ν.Τραμπ δήλωσε πριν μια εβδομάδα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς: «Θα συνεχίσει να υπάρχει και ίσως να είναι και πιο μεγάλη»

Όλα δείχνουν ότι το ταξίδι του ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ ήταν απολύτως επιτυχημένο και ο υπουργός εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις αρνητικές για την Τουρκία συγκυρίες και την εμφανή αντιπάθεια σχεδόν ολόκληρης της Δύσης στο πρόσωπο του Ρ.Τ.Ερντογάν. Ο Ν.Κοτζιάς είχε και την τύχη να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να θέσει επί τάπητος τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και να ενημερώσει για τις τουρκικές προκλήσεις την στιγμή που η Άγκυρα έδειχνε το πραγματικό της πρόσωπο σε ολόκληρη την Ευρώπη που επί σειρά ετών της «χάιδευε» τα αυτιά.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, με τη νέα ταξιδιωτική οδηγία δείχνει σαφώς ότι ακούει την ελληνική πλευρά (η οποία και θα εισπράξει τα οφέλη από την αύξηση της τουριστικής κίνησης) και έχει σε μεγάλη δυσαρέσκεια την Άγκυρα.Στο στόχαστρο έχει μπει το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το οποίο και στο πρόσφατο παρελθόν έχει δεχτεί πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα.

Ο Independent ανέλυσε τα δρομολόγια των πτήσεων σε Μέση Ανατολή και Αφρική και βρήκε τουλάχιστον 12 μη αμερικανικές εταιρείες από την περιοχή που πετάνε προς τις ΗΠΑ!

Arik Air από το Lagos; Egyptair από το Cairo; Emirates από το Dubai; Ethiopian από την Addis Ababa, Lome από το Togo; Etihad από το Abu Dhabi; Kuwait Airways από το Kuwait; Qatar Airways από την Doha; Royal Air Maroc από την Casablanca; Royal Jordanian από το Amman; Saudia από την Jeddah και το Riyadh; South African Airways απότ ο Johannesburg και το Dakar; και οι Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη.Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά οι Turkish Airlines θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά. Δείχνει όμως και την προδιάθεση της Ουάσιγκτον να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την Αθήνα καθώς δεν εμπιστεύεται την Άγκυρα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Με διάταγμα Ν.Τραμπ οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία εξαγωγέα ισλαμικής τρομοκρατίας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: