Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Τσίπρα για όλα όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους
Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Τσίπρα για όλα όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους

Για όλα όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς ευχαρίστησε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση που είχαν απόψε στο Βατικανό.

Ο Πάπας, στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνει ο ίδιος και η κυβέρνηση για την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ τον ευχαρίστησε για όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς, για τον αγώνα που δίνει για την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και για την στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε απόψε στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας όλους του ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ που βρίσκονται για την αυριανή σύνοδο για τα 60 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ρώμης και είχε με όλους σύντομες συναντήσεις και συνομιλίες.

Νωρίτερα ο πάπας Φραγκίσκος είπε, ενώπιον των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στο Βατικανό, την παραμονή της 60ης επετείου από τη Συνθήκη της Ρώμης, ότι η Γηραιά Ήπειρος είναι αντιμέτωπη σήμερα με ένα «κενό αξιών» και «κινδυνεύει να πεθάνει» εάν δεν βρει εκ νέου τα ιδεώδη των πατέρων ιδρυτών της, όπως την αλληλεγγύη, ενώ καταδίκασε τον αντιμεταναστευτικό λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό που αποτελούν θανάσιμη απειλή για την Ένωση.

«Όταν ένα σώμα απωλέσει την αίσθηση του πού κατευθύνεται και δεν δύναται πλέον να κοιτάξει μπροστά, βιώνει μια οπισθοδρόμηση και μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να πεθάνει» επισήμανε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΩΡΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ Ο ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ;ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΔ@ΝΕ ΟΛΙΜΕΡΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΧΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ;ΕΜ ΦΥΣΙΚΑ.ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΣΠΕΡΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ Θ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΑ.ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ;ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΝΑ ΓΑ@ΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;
ΞΕΝΙΑ

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications