Μέσα στο διαμέρισμα του στυγνού εγκλήματος στο Περιστέρι [βίντεο]
Μέσα στο διαμέρισμα του στυγνού εγκλήματος στο Περιστέρι [εικόνες & βίντεο]

Ενα ανεξιχνίαστο έγκλημα, δύο παιδιά που έχασαν τους γονείς τους και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν τον εφιάλτη που έζησε μία οικογένεια.

Ήταν ξημερώματα Παρασκευής στις 3 Φεβρουαρίου όταν άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν, άγνωστο πώς, στο διαμέρισμα της οδού Ολύμπου στο Περιστέρι και μέσα σε δέκα λεπτά, πυροβόλησαν στο κεφάλι με μια σφαίρα τον καθένα μέσα στην κρεβατοκάμαρα τους ένα ζευγάρι Αλβανών, τραυμάτισαν σοβαρά τον μεγάλο τους γιο ενώ δεν πείραξαν τη μικρή κόρη τους.

Μέχρι στιγμής η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί και μπορεί να γράφτηκαν πολλά, η Αστυνομία όμως δεν είναι σε θέση να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα της απάνθρωπης δολοφονίας. Οι φωτογραφίες μέσα από το διαμέρισμα, που δημοσιεύει αποκλειστικά το protothema.gr, αποτελούν μάρτυρες του εφιάλτη που έζησαν τα θύματα εκείνο το βράδυ.

Οι δράστες, όταν μπήκαν στο σπίτι, έπιασαν τους γονείς και τους έβαλαν καθιστούς στο κρεβάτι, πυροβολώντας τους με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ με αιχμηρό αντικείμενο έκοψαν τα μάγουλα του γιου.

«Αυτό που τους έκαναν, σίγουρα έγινε από κάποιον που τους γνώριζε, κάποιον γνωστό, έμμεσα ή άμεσα στην οικογένεια. Είναι πολύ περίεργο περιστατικό, μπήκαν και βγήκαν πολύ γρήγορα, μέσα στο δεκάλεπτο. Επίσης πώς μπήκαν στο σπίτι; Πώς γνώριζαν τα δωμάτια; Δεν μπαίνεις μέσα σε ένα σπίτι να κάνεις αυτά τα πράγματα… αυτοί που τους το έκαναν, τους ξέρανε ή τους γνώριζαν. Να είναι ένας τυχαίος δεν νομίζω. Να κουβαλάει όπλα και να γνωρίζει το σπίτι για να κάνει μια ληστεία και στο αποτέλεσμα να μην πάρει και τίποτα… πολύ περίεργο» δηλώνει στο protothema.gr στενός συγγενής των θυμάτων.

Μια ήσυχη και εργατική οικογένεια ξεκληρίστηκε, οι δύο γονείς πέθαναν με άσχημο τρόπο, ο μεγάλος γιος, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό σοκ και νοσηλεύεται σε ίδρυμα, ενώ η μικρή τους κόρη παράτησε το σχολείο και την ζωή της στην Ελλάδα και έφυγε μόνιμα στην Γερμανία, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω της.

Το άτυχο ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μαζί από το 1988 όπου σαν φαντάρος τότε ο Θανάσης, είδε την όμορφη Ελένη, την ερωτεύτηκε και μετά από λίγο διάστημα πήγε και την έκλεψε και παντρεύτηκαν δημιουργώντας μια όμορφη οικογένεια.

«Ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι, ό,τι σκεφτόταν ο ένας το έκανε ο άλλος. Δεν είχαν τσακωμούς… όπως σε όλον τον κόσμο, όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού δεν ξέρεις κανείς τι κάνει και τι λέει, αλλά προβλήματα δεν είχαν. Βέβαια όπως για όλους στην Ελλάδα, οι δουλειές μετά την κρίση έπεσαν. Η ζωή τους πήγαινε καλά, πέραν του παιδιού που ήταν εκ γενετής με πρόβλημα υγείας. Η Ελένη καθόταν μαζί του, είχε δώσει την ζωή της. Για αυτό τον λόγο και δεν δούλευε κιόλας. Ο Θανάσης ήταν ένας βιοπαλαιστής, έκανε μεροκάματο όπου έβρισκε. Ούτε πλούσιος ήταν, ούτε με νύχτα ασχολήθηκε, ούτε τίποτα, ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Αλβανία» αναφέρει χαρακτηριστικά στενός συγγενής της οικογένειας.

Ο άτυχος 53χρονος, μαζί με την σύζυγο του, είχαν κοινό όνειρο να έρθουν στην Ελλάδα να δουλέψουν και να μείνουν αφού οι κοινωνικές συνθήκες στην Αλβανία δεν ήταν και οι καλύτερες για μια οικογένεια. Έτσι το 1995, αποφάσισαν να έρθουν στην χώρα μας. Εδώ μεγάλωσαν τα παιδιά τους και τα πήγαν σχολείο, ενώ ο Θανάσης, μάστορας με εξειδίκευση στο λάξευμα και χτίσιμο της πέτρας, έφτιαξε μια καλή δουλειά.

«Ήταν καλοί άνθρωποι της καθημερινότητας και της βιοπάλης, δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν, ήταν μια πολύ καλή οικογένεια. Έτσι και αλλιώς βρίσκονταν στην Ελλάδα εδώ και 22 χρόνια και δεν είχαν δώσει δικαίωμα σε κανέναν και πουθενά» αναφέρουν οι συγγενείς του ζευγαριού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications