11 Μαρ 2017

Πουλιανός ο σκελετός Homo Sapiens που βρέθηκε στα Χανιά της Κρήτης και οι Σημίτες Κρητικοί!

Ο σκελετός Homo Sapiens που βρέθηκε σε σπήλαιο των Χανίων και τον άρπαξαν οι Ιταλοί

Έχει βρεθεί στην Κρήτη σκελετός Homo sapiens; Κι αν ναι που βρίσκεται σήμερα και γιατί δε γνωρίζουμε τίποτα γι αυτόν; Το θέμα συζητήσαμε με τον γνωστό παλαιοανθρωπολόγο Νίκο Πουλιανό, από τον οποίο μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα προσθέτοντας και το δικό μας προβληματισμό στις δικές του ανησυχίες για τη «μυστηριώδη» εξαφάνιση του μοναδικού αυτού ευρήματος.

Γιατί είναι αλήθεια πως σε σπήλαιο των Χανίων είχε εντοπιστεί, κατά το παρελθόν, τέτοιος σκελετός, και μάλιστα το 1987 ο Ιταλός καθηγητής ανθρωπολογίας Τζ. Φακίνι είχε ανακοινώσει στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παλαιοανθρωπολογίας, στο Τορίνο, την ύπαρξη ανθρώπινου σκελετού από την Κρήτη ηλικίας 50.000 ετών. Ο ίδιος ένα χρόνο αργότερα, το 1988, προέβη στην ίδια ανακοίνωση σε Παγκόσμιο Συνέδριο Ανθρωπολογίας στο Ζάγκρεμπ.

Ο εν λόγω σκελετός, με βάση τις περιγραφές του Φακίνι, παρουσιάζει τη μορφολογία του σύγχρονου Homo sapiens και όχι του νεαντερτάλειου ανθρώπου. Που βρίσκεται όμως σήμερα αυτός ο σκελετός και γιατί ο πολύς κόσμος δε γνωρίζει την ύπαρξη του;

Ο κ Πουλιανός, εξηγεί στο e-storieskritis.blogspot.gr πως και ο ίδιος έχει δει από κοντά το σκελετό του Κρητικού Homo Sapiens στην Ιταλία, γιατί εκεί μεταφέρθηκε μετά τον εντοπισμό του σε σπήλαιο των Χανίων. Βέβαια εννοείται πως έκτοτε ουδείς από τους επίσημους ελληνικούς φορείς έκανε το παραμικρό ούτε για να πέσει φώς στις συνθήκες ανεύρεσης του ούτε φυσικά για τον επαναπατρισμό του.

Οι Ιταλοί μάλιστα ισχυρίζονται πως μεταφέρθηκε στη χώρα τους από την Κρήτη όταν εγκατέλειψαν το νησί οι Ενετοί, κάτι που μάλλον μοιάζει αδύνατο έως αιωρούμενο στη σφαίρα της φαντασίας.

Τέτοιους σκελετούς δεν βρίσκει κανείς εύκολα στον ελλαδικό χώρο, επισημαίνει ο κ Πουλιανός και προσθέτει, πως αφότου τον είδε στην Ιταλία έκανε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού, χωρίς όμως απτό αποτέλεσμα. Όπως μας λέει, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζαμε σε τι άνθρωπο ανήκε αυτός ο σκελετός, από πού είχε έλθει.Η παρουσία ενός σκελετού «Κρητικού» Homo sapiens είναι σίγουρο πως θα βοηθούσε τα μέγιστα την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα και θα άνοιγε νέους ορίζοντες στους ανθρωπολόγους.

Να θυμίσουμε πως η τελευταία μεγάλη ανθρωπολογική έρευνα στην Κρήτη είχε γίνει από τον πατέρα του Νίκου Πουλιανού, Άρη Πουλιανό, το 1965 και έκτοτε ουδείς άλλος επιχείρησε να δώσει συνέχεια στο θέμα εμπλουτίζοντας το, ενδεχομένως, με νέα, αξιόπιστα και ακριβή επιστημονικά στοιχεία.

Μετά τον Άρη Πουλιανό κανείς άλλος επιστήμονας δεν αξιοποίησε έγκυρα επιστημονικά δεδομένα και μεγάλο δείγμα πληθυσμού για να μελετήσει τους Κρητικούς. Ο Νίκος Πουλιανός μας εξηγεί πως, το 1999 στο ιατρικό περιοδικό Tissue Antigens (Αντιγόνα Ιστών, τ. 53, Ιανουάριος) είχε δημοσιευθεί ένα αιματολογικό άρθρο σχετικά με την καταγωγή των Κρητών.

Βασικό συμπέρασμα του ήταν πως οι Κρήτες συγγενεύουν περισσότερο με τους Βέρβερους, τους Σημίτες και τους Γιαπωνέζους παρά με τους υπόλοιπους Έλληνες (οι οποίοι έφτασαν από κάπου βόρεια πριν από 4.000 χρόνια στην Ελλάδα) και ότι έτσι είναι πιθανή η αφρικανική και μεσανατολική καταγωγή των Κρητών, πριν από 10.000 χρόνια.

Το άρθρο υπέγραφαν 7 Ισπανοί και 3 Έλληνες καθηγητές ιατρικής και όπως φάνηκε κατέληξαν στα συμπεράσματά τους αφού μελέτησαν το γονίδιο HLA. Οι Ισπανοί και Έλληνες αρθρογράφοι του Tissue Antigens στο κείμενο τους υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, χωρίς όμως να μπορούν να το τεκμηριώσουν, πως όταν αποξηράνθηκε η Σαχάρα, προ 10.000 ετών, ίσως οι Βέρβεροι να μετανάστευσαν στην Κρήτη και να δημιούργησαν το μινωικό πολιτισμό.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

2σχόλια:

Πουλιανός ο σκελετός Homo Sapiens που βρέθηκε στα Χανιά της Κρήτης και οι Σημίτες Κρητικοί!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Αν ήταν σημίτες θα κάνανε ανακατασκευή των σκελετών και θα καμαρώνανε με τα "σημιτικά" χαρακτηριστικά!!!!!!
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι σημίτες γιατί αυτοί περιπλανιώντουσαν στην έρημο 40 χρόνια γιατί δεν είχαν πυξίδες, ενώ την Κνωσό και την Φαιστό Ήφαιστος) τις έκτισαν ΕΛΛΗΝΕΣ!
Πολυόροφα κτίρια, αρδευτικά και αποχετευτικά συστήματα, ενδοδαπέδια θέρμανση, λουτρά με ζεστό και κρύο νερό: Είναι αυτά έργα σημιτών;;;;;;;;;;
Μάλιστα όταν πλημμυρίζει όλο το Ηράκλειο το μόνο μέρος που δεν πλημμυρίζει είναι γύρω από την Κνωσό! Δουλεύει ακόμα το αποχετευτικό σύστημα 2.500 χρόνια μετά!!!!

no imageΑνώνυμος

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕΙ Η ΚΝΩΣΣΟ;ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΨΩΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΚΛΙΣΟΥΛΑ.ΞΕΡΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ.ΠΑΛΙΑ Η ΘΑΛΛΑΣΑ ΕΦΤΑΝΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΣΟ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ 300ΜΕΤΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΝΩΣΣΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΒΟΤΣΑΛΑ.ΕΒΡΙΣΚΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ!ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ.ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΥΣΑΥΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΙΒΩΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΝΩΣΣΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΘΑ ΕΘΑΒΕ.ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠ ΤΗΝ ΚΝΩΣΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΓΙΑ ΤΙΓΚΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΨΑΝΕ.ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΞΕΝΙΑ

+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: