Τί κρύβεται πραγματικά μέσα σε μια πυραμίδα; (Βίντεο)
Τί κρύβεται πραγματικά μέσα σε μια πυραμίδα; (Βίντεο)

Αιγύπτιοι και ξένοι ειδικοί έχουν αρχίσει την διαλεύκανση μυστήριων στις Πυραμίδες με τη βοήθεια των σωματιδίων στο εσωτερικό τους.

Η ομάδα χρησιμοποιεί «κοσμικές ακτίνες» για να δημιουργήσουν χάρτες που δείχνουν τις εσωτερικές δομές αυτών των αρχαίων θαυμάτων - και λένε ότι υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις. Κανείς δεν ξέρει πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν σε θέση να οικοδομήσουν την Πυραμίδα του Χέοπα σε μόλις 25 χρόνια... Κράτησε καλά κρυμμένα τα μυστικά της για πάνω από 4.500 χρόνια.

Σήμερα χάρη στην τεχνολογία τα εσωτερικά δωμάτια της Ρομβοειδούς πυραμίδας στην νεκρόπολη του Νταχσούρ ήρθαν για πρώτη φορά στο φως προκαλώντας δέος. Αιγύπτιοι και ξένοι εμπειρογνώμονες κατάφεραν να αποκαλύψουν το μυστικό της εντυπωσιακής πυραμίδας χτισμένης από τον Φαραώ του Αρχαίου βασιλείου Σνεφρού που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από το Κάιρο.

Με τη χρήση «κοσμικών ακτίνων» κατάφεραν να αποτυπώσουν σε 3 D βίντεο τις δομές και τους χώρους του αρχαίου θαύματος. Η ομάδα μελέτησε κοσμικά σωματίδια που συλλέγονται μέσα Bent Pyramid. Δείχνουν την εσωτερική δομή και το σχήμα του δεύτερου θαλάμου. Σωματίδια περνούν μέσα από κενά διαστήματα και απορροφώνται από σκληρότερα επιφάνειες.

Ανιχνεύουν με υπέρυθρη ενέργεια που εκπέμπεται στο αντικείμενο, το μετατρέπει σε θερμοκρασία, και εμφανίζει μια εικόνα της κατανομής της θερμοκρασίας του για να αποκαλύψει αντικείμενα που μπορεί να κρύβονται. Ίδια τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει να βρεθεί ο τάφος σε ταφικό θάλαμο του Τουταγχαμών...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications